problem

  1. Shared GPU Hardware Acceleration

    In der VMware Welt ist passthrough so, dass die GPU nur der einen VM gehört, während im shared-mode mehrere VMs von Hardware Acceleration profitieren können. Ist eine Shared Acceleration in Proxmox möglich?
  2. [P] problem usb pass through lxc container - usb device id changed every several hours

    Hello i have running proxmox ve with following versions: proxmox-ve: 5.3-1 (running kernel: 4.15.18-10-pve) pve-manager: 5.3-8 (running version: 5.3-8/2929af8e) pve-kernel-4.15: 5.3-1 pve-kernel-4.15.18-10-pve: 4.15.18-32 pve-kernel-4.15.17-1-pve: 4.15.17-9 i have configured an lxc container...
  3. Node hat sich resettet

    Hallo liebes Forum, ich habe ein großes problem. Nachdem ich einen Cluster hinzugefügt habe, welches nicht so gut funktioniert hatte, wollte ich diesen wieder entfernen. In der Anleitung im Wiki stand ich solle die datein in /var/lib/pve-cluster löschen. Jetzt ist alles weg. Die VM's und...
  4. norderstedt

    LXC-Backups Hang (via NFS and CIFS)

    Hello everyone, i'd like to ask for help regarding a problem i recently got my hands on. We're running 3 Proxmox clusters over 3 datacenters. Backup routines run by night for all 3 clusters. Backups are done via CIFS and also NFS. From time to time i'm running into a problem, where the...
  5. cifs: restore from lzo backup failed, from gzip - succeeded

    Hello, we have a 3 node PVE 5.2-5 cluster. There is a vm, which lzo backups (CIFS storage) cannot be restored. The error message is: Interesting is, that there is a suspicious warning during the backup, but the backup is qualified as succeeded: There are no such problems with gzip-backups...
  6. [SOLVED] Debian CT reagiert auf WAN Anfrage erst nach externen Ping

    Hallo Zusammen, folgendes Problem mit einem CT auf dem Debian mit Apache2 läuft: Um eine Website aufrufen zu können (aus dem WAN) muss ich vorher immer erst aus dem Container ein Ping absetzen. Erst danach ist die Website erreichbar. Der CT reagiert allerdings sofort. Ist also nicht im Suspend...
  7. Cluster nodes "offline" but working

    I have created a new cluster with 4 nodes, the problem is that when I reboot them all of them are working, but after some minutes some of them says that are disconnected. When this happens I execute in the shell node: service corosync restart After execute this command the node is online...
  8. Some windows server 2003 are shutting down automatically in Proxmox VE 5.1

    Hello, Since a few days, some mv WS2003 are shutting down automatically (not forced stops). The vm are shutting down as if someone pressed start, shut down. After that, when I start the machine I found in the event viewer, the next thing: Event ID 6008 "The previous system shutdown at Time on...
  9. noVNC with Proxmox nginx IPv6 Problem

    Hi, I have the problem that i can't use noVNC with Proxmox 5.1 and nginx. i always have blank screen but i used this config https://pve.proxmox.com/wiki/Web_Interface_Via_Nginx_Proxy but still the same error, if used the adress over port 8006 direct, i have no problems. is there any fix for...
  10. Container creation process

    Hello, Container creation process is completed in 5~8 minutes or unsuccessfully. I have never experienced this problem before,how can I solve this problem? Using default stripesize 64.00 KiB. For thin pool auto extension activation/thin_pool_autoextend_threshold should be below 100. Logical...
  11. Problem with the VM network

    Hey guys i'am really new in proxmox virtualisation and i have some configuration problems. I have to laptops: 1x CentOS 7 with GUI (Host) 1x PROXMOX Debian (Server) Both are connectet through a Switch and had static ip addresses both laptops also have...
  12. Usb 3 passthrough not working pve5.1

    I'm trying to move a large amount of data on to a new windows 2016 server via usb 3 but I cannot get the host port to pass through. The last line: usb 2-6: reset SuperSpeed USB device number 2 using xhci_hcd just keeps repeating over and over and the drive letter shows up in windows but stops...
  13. [SOLVED] Fresh install not able to install ceph-cluster

    That does not make any difference unfortunalty.... @fresh installed proxmox 5.0 when using: https://pve.proxmox.com/wiki/Ceph_Server cat /etc/*release PRETTY_NAME="Debian GNU/Linux 9 (stretch)" NAME="Debian GNU/Linux" VERSION_ID="9" VERSION="9 (stretch)" ID=debian [..] pveversion -v...
  14. Blank Spaces in Proxmox GUI Monitor

    On Proxmox GUI monitoring, I randomly get blank spaces where there is no data view-able (Providing a picture). However, this only happens on the VMs themselves, and not the host. The blank spaces coordinate with the other VMs as well. Thank you
  15. web gui blank after removing postfix

    Hello, I decided to remove postfix from proxmox unit because I have Installed postfix on a VM that will be dedicated to mail services. but lost proxmox web user interface and it returns a blank page, with https status " 501 file error - /usr/share/pve-manager/index.html.tpl: not found". but...
  16. Netzwerkprobleme

    Durchsuche seit einiger Zeit das Forum zum Thema aber finde keine Lösung... Hoffe es kann mir trotzdem geholfen werden. Habe ein Problem mit der einrichtung des Netzwerks. Kenn mich auch nicht so super gut in Linux aus... Habe meinen Server auf dem Debian 8 läuft und die Proxmox VE. Auf dem...
  17. proxmox 4 firewall problem internet access

    Hello everyone, I have a problem with the proxmox firewall. i have activated it on the proxmox host and on all containers. all works fine. one container have no public ip-adress and use the proxmox host for dns resolv (internet access) i create a vmbr adapter for this with 192.168..... network...
  18. [SOLVED] PROBLEM BOOT AFTER UPGRADE

    Hello, I contact you as I upgraded proxmox to the last version, along with the kernel, and now I cannot boot again. I tried advanced option to use other kernel but it's didn't work. here is the screenshot fro my kvm (ipmi) Any help will be appreciated. Regards, Jack
  19. [SOLVED] Proxmox Host nicht erreichbar vom LAN

    Moinsen, ich hoffe ihr könnt mir helfen. Ich habe folgendes Setup Ich habe einen Switch mit 3 VLans ( LAN[192.168.1.0/24 DHCP], DMZ[192.168.2.0/24 DHCP], WAN[192.168.178.0/24]) Hypervisor: vmbr1 (eth1) 192.168.178.80-> pfsense per VLAN routed wunderbar in alle netze vmbr0 Vlan DMZ...
  20. [SOLVED] 2nd node backup in 4.3 cluster are not executed

    Hello, i've 2 proxmox 4.3-9 cluster setups with 2 servers each. Everything is working as expected. Only the via web gui configured backups on the 2nd node are not executed on each cluster. I could not pinpoint the problem yet. The /etc/pve/vzdump.cron files look similar. Here is one example: #...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!