Cannot login via web interface but SSH works

CarolBrown

New Member
Oct 25, 2017
15
2
3
31
Hello! I have a problem on my Proxmox. Few days ago I lost the ability to get at web interface. Proxmox tells me that login or password is incorrect. But if I try to connect using ssh - it works. What should i do? I'd greatly appreciate.
 

Denny

Active Member
Jul 28, 2016
86
18
28
57
Perhaps an invalid authentication realm has been selected. The login dialog has

User Name:
Password:
Realm:


The third item needs to be "Linux Pam standard authentication" to use the same accounts that you use for ssh.
 
  • Like
Reactions: CarolBrown

CarolBrown

New Member
Oct 25, 2017
15
2
3
31
Perhaps an invalid authentication realm has been selected. The login dialog has

User Name:
Password:
Realm:


The third item needs to be "Linux Pam standard authentication" to use the same accounts that you use for ssh.

I tried them both. There was "Linux Pam standard authentication". Server had been working for a long time (several years) but a few days ago it happend. I tried to choose Realm but it brought no success.
 

dcsapak

Proxmox Staff Member
Staff member
Feb 1, 2016
8,526
1,098
164
34
Vienna
is there anything in the logs when you try to login?
Code:
journalctl
 
Dec 3, 2018
30
0
6
32
Germany
squote.de
Hey,

i have the same Problem,


Jan 07 16:49:00 vps01 systemd[1]: Starting Proxmox VE replication runner...
Jan 07 16:49:00 vps01 systemd[1]: Started Proxmox VE replication runner.
Jan 07 16:49:01 vps01 CRON[9276]: pam_unix(cron:session): session opened for user root by (uid=0)
Jan 07 16:49:01 vps01 CRON[9277]: (root) CMD (/usr/local/emps/bin/php /usr/local/virtualizor/scripts/powercron.php >> /var/virtualizor/log/powercron 2>&1)
Jan 07 16:49:01 vps01 CRON[9276]: pam_unix(cron:session): session closed for user root
Jan 07 16:49:42 vps01 IPCC.xs[2075]: pam_unix(common-auth:auth): authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost= user=root
Jan 07 16:49:44 vps01 pvedaemon[2075]: authentication failure; rhost=24.134.12.189 user=root@pam msg=Fehler bei Authentifizierung


Regards
Thorsten
 

nigi

Member
Jan 1, 2017
27
1
23
37
Hi,
today I've got the same problem as mentioned before. Does anybody have an idea, how to solve? Or how to get more detailled information than "Fehler bei Authentifizierung"?

Regards
Nigi
 

tom

Proxmox Staff Member
Staff member
Aug 29, 2006
15,619
959
163
Hi,
today I've got the same problem as mentioned before. Does anybody have an idea, how to solve? Or how to get more detailled information than "Fehler bei Authentifizierung"?

Regards
Nigi

Please open a new thread and explain your issue in full detail.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!