fail

  1. iSCSI: storage '<name>' is not online, VM working, no possibility to backup and/or migrate

    Hello! I'm running a PVE 5.2 cluster with 4 nodes. The cluster is attached to a SAN, an HP P2000 G3 iSCSI. VMs are hosted on the SAN. The first controller of the SAN failed. Everything is running on the second controller, but I can't manage PVE anymore. Although VMs are running, it seems that...
  2. Certain VM's Failing to Backup: I/O Error 5

    Hello all, I have four nodes backing up to PBS on a regular basis. One of the nodes has five VM's, only one of which is backing up. The other four fail. All other VM's on all other nodes back up without issue. I really have no idea what could be causing it, but it's important that I fix this...
  3. proxmox unstable when performing restore

    Dear Community, I tried to restore a backup (container) and it always fails and the whole proxmox interface gets unresponsive. Could you please suggest which logs should I check? thanks Gergo
  4. [Solved] Dell T40 with Raid1 is destroyed at Proxmox 6.2 install

    Hi to everyone!! I'm installing on a brand new Dell T40 with 2x1TB disks a Proxmox 6.2. Before install Proxmox for a USB stick i go to the Dell configuration Utility and create a Raid1 then reboot and put the USB and run proxmox. The first problem is the installer detect both disks and not...
  5. with multiple PCI devices the .conf file gets "rewritten" and the VM no longer boots

    While struggeling with PCI passthrouhg (it does work, eventually) i found something peculiar. Sometimes the VM would not boot because the PCI.id for a device was alread in use. This was because the pci-id for the vga and the audio were written as the same. So instead of 0000:17:0.0 and...
  6. [SOLVED] lxc container faild to start

    i noticed one of my lxc containers was down, and it failed to start with he following error: /usr/bin/lxc-start -F -n 143 lxc-start: 143: conf.c: run_buffer: 352 Script exited with status 13 lxc-start: 143: start.c: lxc_init: 897 Failed to run lxc.hook.pre-start for container "143" lxc-start...
  7. Can't start VMs after a system reboot

    Versions: proxmox-ve: 6.1-2 (running kernel: 5.3.18-2-pve) pve-manager: 6.1-8 (running version: 6.1-8/806edfe1) pve-kernel-helper: 6.1-7 pve-kernel-5.3: 6.1-5 pve-kernel-5.3.18-2-pve: 5.3.18-2 pve-kernel-5.3.13-1-pve: 5.3.13-1 pve-kernel-5.3.10-1-pve: 5.3.10-1 ceph-fuse: 12.2.11+dfsg1-2.1+b1...
  8. Migration to ZFS failed.

    Pve host use LVM Established a new ZFS, the following error occurred while migrating the virtual machine mount: /var/lib/lxc/104/.copy-volume-2: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0, missing codepage or helper program, or other error. Specified filename...
  9. Converted/migrated Servers does not reboot

    Hello! We have a three node cluster, the storage for the vms is ceph. I have migrated lot of physical server to pve with clonezilla, i have also converted round about 15 vmware vms to pve. In the past without issues. Now we had the problem (the third problem/server after a while) - an ubuntu...
  10. pve5to6 fail on "Resolved node IP"

    People hi! I 'm facing a new problem. I would like to update my version of proxmox (currently 5.4) on a server where I have only one node currently. By following the documentation I could see that a very useful command allows to see the compatibility "pve5to6". After execution of this...
  11. [SOLVED] SNMPd stop binding on port after node fail

    Hello. I see that I've strange problem with SNMPd after my node with ID 1 stops working. When node 192.168.7.52 goes down it disables binding SNMPd on other machines of cluster. On 7.53 node you can see that snmpd start working as usually but i see nothing more: Stopping service takes more...
  12. [SOLVED] Failed to start CentOS LXC

    I get this latest error: /lib64/ld-linux-x86-64.so.2: bad ELF interpreter: No such file or directory I wanted to restart the server and turned it off. I can't open it back now. And I deleted the backup this morning (unlucky.. did hdd cleaning) How do I open this container on Proxmox? Proxmox...
  13. [SOLVED] LXC starts but nothing is console and no services

    I have a new LXC (104) which I created yesterday in a 3 node cluster and it was running perfectly for about 18 hours. This morning I migrated the running container to another node and it stopped working, but proxmox still says it's running. I have tried restarting it, restarted the node...
  14. pveceph createosd (fails)

    I am trying to add some new disks to a brand new server that is part of the cluster. When I try to add an OSD i get the following errors. This is running the very latest 5.1-51 with the very latest Ceph 12.2.4 root@virt04:~# pveceph createosd /dev/sdc file '/etc/ceph/ceph.conf' already exists...
  15. [SOLVED] LXC container fails to start

    So i tried to make my first LXC container, got the ubuntu 16.04 image from Proxmox. When i try to start it it give me this: Job for pve-container@101.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status pve-container@101.service" and "journalctl -xe" for...
  16. lxc-start fails! --> unsupported Ubuntu version '18.04'

    Hello, today I install an lxc Container with ubuntu 16.04 and do an dist-upgrade (after added the ubuntu 18.04 sources.list files), now I am not able to start the container anymore because I get the Error Message root@michael-server:~# lxc-start -F -n 100 --logfile=lxc100.log...
  17. UHL-Services

    Unable to upgrade node in cluster

    root@node02-sxb-pve01:~# apt-get update Err:1 https://packages.cisofy.com/community/lynis/deb stretch InRelease Failed to connect to packages.cisofy.com port 443: No route to host Err:2 https://enterprise.proxmox.com/debian/pve stretch InRelease Failed to connect to enterprise.proxmox.com...
  18. Mistakenly restored from snapshot. What should I do?

    Hi guys! I got into troubles now: I have my Proxmox Installation on two ssd's (raidz mirror) and one hdd that was in separate zpool, and used for backups. I got one VM on that server, with two disks inside it: system disk which was located on raidz ssd's and one volume that was used for backups...
  19. Container won't create

    Hi all, I'm new to PVE and the forums, please go easy on me. I've searched for this issue here and in google and none of the solutions are working for me or maybe not explained well enough. I'm having issues with creating containers on my test system. I installed PVE on a mirror ZFS pool and I...
  20. Problem Start VM after Migrate

    Hello I have a problem to start VM after moving the machin from a stopped node with command (mv) this is the message error Executing HA start for VM 100 Member pve2 trying to enable pvevm:100...Could not connect to resource group manager TASK ERROR: command 'clusvcadm -e pvevm:100 -m pve2'...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!