Migration to ZFS failed.

Becod

Member
Feb 11, 2020
26
0
6
24
Pve host use LVM
Established a new ZFS, the following error occurred while migrating the virtual machine
Code:
mount: /var/lib/lxc/104/.copy-volume-2: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0, missing codepage or helper program, or other error.
Specified filename /var/lib/lxc/104/.copy-volume-1 does not exist.
TASK ERROR: command 'mount -o ro /dev/loop0 /var/lib/lxc/104/.copy-volume-2//' failed: exit code 32
LVS:
Code:
  LV             VG  Attr       LSize  Pool Origin Data%  Meta%  Move Log Cpy%Sync Convert
  data           pve twi-aotz-- 67.41g             41.66  2.95                        
  root           pve -wi-ao---- 20.00g                                                
  swap           pve -wi-ao----  8.00g                                                                             
  vm-101-disk-0  pve Vwi-aotz-- 20.00g data        59.85                              
  vm-102-disk-0  pve Vwi-a-tz-- 10.00g data        69.83                              
  vm-104-disk-0  pve Vwi-a-tz-- 2.00g data        6.41                             
  vm-105-disk-0  pve Vwi-a-tz-- 40.00g data        21.14                              
  vm-181-disk-0  pve Vwi-a-tz-- 1.00g data        54.49
storage.cfg:
Code:
dir: local
    path /var/lib/vz
    content backup,iso,vztmpl

lvmthin: local-lvm
    thinpool data
    vgname pve
    content images,rootdir

dir: sdb
    path /mnt/sdb
    content rootdir,images,vztmpl,iso
    shared 0

zfspool: tank
    pool tank
    content images,rootdir
    mountpoint /mnt/tank
    sparse 0
Profile of one of the VMs:
Code:
bootdisk: sata0
cores: 4
memory: 1024
name: Openwrt
net0: e1000=00:4D:75:69:72:00,bridge=vmbr0,firewall=1
net1: e1000=86:20:0C:64:D2:9C,bridge=vmbr10,firewall=1
numa: 0
ostype: l26
sata0: local-lvm:vm-104-disk-0,size=2G
scsihw: virtio-scsi-pci
smbios1: uuid=e3324e39-9d6c-4d9b-91c1-dd5195c7d7ae
sockets: 1
vga: vmware
vmgenid: f7fabf59-65c8-435f-b2d0-3ea8394c6788
 

fiona

Proxmox Staff Member
Staff member
Aug 1, 2019
2,452
491
88
Hi,
could you please share the full log of the migration? What was the exact command used for the migration (or what were the options set in the GUI)? What version are you using (pveversion -v)?

It could be that /var/lib/lxc/104/.copy-volume-2 is a leftover disk from a container with ID 104 you once had. If that's plausible and you don't need it anymore, please delete the stale volumes in /var/lib/lxc/104. If you're not sure, rename them or move them somewhere else. Then retry the migration.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!