help needed

  1. [SOLVED] Can't access proxmox machine with short hostname

    Hi there, Just installed proxmox, configured dhcp, but for some reason i cant access it with short host name (proxmox). Connecting via ip or fqdn (proxmox.*isp domain*) works fine. What am i doing wrong? My setup is router with inbuilt dns at 192.168.0.1, proxmox machine at 192.168.0.104...
  2. [SOLVED] Proxmox cannot access lan after hardware change. help

    Im a bit of a newbie with this kind of stuff so any help will be vey much appreciated! I recently changed my proxmox server hardware and when it boots i cannot access the network interface It says to go to the regular static ip that it was assigned when i configured it initialy. i tried to ping...
  3. Guest VM's in read-only

    Hi folks, I'm a little stuck with this one. I have 4 guest VM's running on PVE 6.3-3. VM100 - Win10 VM101 - Ubuntu 20.04 VM102 - Ubuntu 20.04 VM103 - Ubuntu 20.04 Last night VM102 crashed so I initiated a shut down. After a while it wouldn't respond so I force stopped it from PVE. Upon...
  4. Proxmox direct attached network passthrough feasability.

    Howdy, I have a use case that is probably pretty strange and may sound scadalous to some but I think it fits me. So, I'm trying to replace the shitty "box" router that my ISP forces me to use, with Pfsense by tricking the ISP into believing I have the original box. The ISP router plugs into an...
  5. Grid K2 crashes my machine

    Grid K2 problems in proxmox Hello! I'm having a few problems with my Nvidia grid K2 cards, help and thoughts appreciated! (Also, this is my first Proxmox post, sorry if it isn't very well made) Background So I ordered 2x Nvidia Grid K2 from ebay, and I put them inside a proxmox machine. The...
  6. [SOLVED] Web GUI does not work

    Hello, I've installed latest version of proxmox, everything worked good, but after I made a reboot I can not access web GUI anymore. I dug up the entire forum but could not find a solution, I will be very grateful for any hints. 1. I did not make any change to the network. 2. I did not...
  7. No WebUI 10GbE linux bridge vmbr0, plugged into 10GbE SFP+ port on Aruba S2500-24P switch.

    Preface: I am not a linux/unix guru, but I can figure things out and googlefoo for the most part... I've only added the components of my network that are valid for this post. Configuration: *Server 00 2x Xeon E5-2678V3, 256GB ram, Intel 540-T2 10 GbE, Intel I350 2x 1GbE and onboard 540-T2 GbE...
  8. Help recovering a crashing server

    Hello guys, Newbie here. So I built this dual-seat workstation, and the VMs are set to auto start. I passed-through some devices to a VM, and it crashes the whole server. I tried to boot an Ubuntu live and mount the lvm, but there's no /qemu-server folder in /etc, so I can't edit the VM's...
  9. [SOLVED] Proxmox doesn't conect to router

    I have a mobo with ipmi so the cable isn't the problem. the boot up screen shows the ip that i set at the installation. Ping from pve to router gives back "Destination Host Unreachable". mobo is an asus z10pa-d8 net interface in use is the onboard one router is from AVM a FritzBox 7490
  10. [SOLVED] Proxmox Cluster Node changed ssh key file

    Hello... i made a bad thing on one of our Proxmox servers in a cluster.. i accidentaly changed the ssh key file root@ram:/etc/ssh# ssh-keygen -t rsa -b 4096 -f ssh_host_rsa_key now it cant connect to the vms via console.. how do we fix that issue? or is it a reinstall that is req? :( EDIT...
  11. Help with Storage Problems

    So i finally made the jump to 10gbe in my proxmox hosts and my unraid server, but i have came up on a problem. I have the 10gbe links on a vlan so it is only used for traffic for the unraid server. I have everything stored on that server(Templates,VMs,etc). So i deleted the gigabit link to my...
  12. My raid 0 shows in "Disks" menu as LVM but I cant use it

    What am I doing wrong? I have a dell poweredge t110 ii and I've installed proxmox 6 on it, I wanted to use my raid 0 for my VM storage, it shows up in the Disks menu but all of the sub-menus and VM tab show "no unused drives" so I'm stuck any help would be gratefully received thanks Oliver...
  13. iGPU issues with proxmox 6.1 and i5 4460

    Hello everyone! I want to output via HDMI a VM that passthrough my igpu. For other machines I succesfully passthrough pice gpu but now that I'm doing it with igpus I just can't do it and I don't know what I'm doing it wrong so this is my last hope :v After follow a lot of guides I can't make...
  14. Moving cluster nodes to a different network - missing ':' after key 'interface' (500)

    So, I was following the directions to separate the cluster network, and things started to seem like they were going alright with the first node. However, when I rebooted the node, Datacenter view\Cluster says, missing ':' after key 'interface' (500). I then check the /etc/pve/corosync.conf file...
  15. vzdump failed: Exit code 2 (PVE 5.4-3)

    Hi all, I've run into a situation where my server (running 5.4-3) shutdown, and when booting again, had no network access at all (despite attempts to change IPs etc..) Thus, I've decided to call it quits and start again, on the latest 6.1 PVE version. I've thrown a USB stick into the machine...
  16. "find /sys/kernel/iommu_groups/ -type l" does not yield anything

    Hello, I am stuck with PCIe Passthrough. I would appreciate every bit of help. My system setup is: CPU: 2x Intel Xeon E5-2680 MB: ASRock EP2C602-4L/D16 OS: PRoxmox VE 6.0 in UEFI As far as I know the Hardware supports PCIe Passthrough. I followed this guide...
  17. Unable to Run Commands

    Hello everyone. I am a bit new to the Proxmox community so please pardon me should I miss something regarding forum or community etiquette/decorum. A Proxmox Cluster setup I have been charged with supporting has developed a strange and unexplained issue that I have been unable to find a...
  18. Proxmox Server randomly crashes/restarts

    Hello Everybody, we are facing a strange behaviour of one proxmox server on version 6.0.7: The server randomly restarts / crashes. Until now we haven't found anything special in the log files. The crashes appear to be about 3-4 weeks apart from each other. Is there a way to investigate the...
  19. Ceph Speicherverbrauch ist falsch

    Hallo zusammen, ich habe 3 Node Cluster mit je 3 OSD in jedem dieser Nodes. Meine Ceph Version ist: 14.2.1 (9257126ffb439de1652793b3e29f4c0b97a47b47) nautilus (stable). Der Pool hat Replica 3/2 mit 128pg. Sobald ich eine VM aus einem Backup, das auf einem NFS Share liegt, herstelle zeigt der...
  20. HDDs not found

    Hi, I have server where I need to put Proxmox. I configurated RAID 1 using DELL SAS 6ir raid controller. When I start installer proxmox doesnt find RAID and exits. Why ? Thanks

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!