Suddenly lost connection

Darius Kasparaitis

New Member
May 16, 2018
3
0
1
43
Hello Proxmox community,

I am new in Proxmox, I have migrated from Vmware and I have problem with suddenly loosing connection.

I have 16 virtuals on FreeBSD with e1000 NIC. I have tried both linux bridge and OVS Bridge with same problem (it looks that OVS is better).

But on the same virtuals I have problem with connection. NIC are up, routing tables ok, nothing in log on virtual, nothing in log (meaning messages and dmesg) on proxmox machine, but network is down.

What I should check or tunne?

Thank you
Darius
 
Apr 26, 2018
96
4
13
I am not a network expert and don't play one on TV, but perhaps check that the container is correctly binded to a specific Proxmox vmbrX interface. For example, if the Proxmox vmbr0 is using 192.168.25.0/24 then the container should be configured to use vmbr0 with an IP address in that same subnet. Also check that the container is using the correct gateway IP address for that assignment (for example, 192.168.25.1). If the configuration is correct then the host and guest should be able to ping each other. You shared that the routing tables are OK so possibly that is not the problem.
 

Darius Kasparaitis

New Member
May 16, 2018
3
0
1
43
It really looks, that is down layer between proxmox and virtual host. If i try tcpdump, nothing is captured.
I have another 14 servers on the same proxmox, without problem, but once freeze network on the other one. But I thought It was my fault - was not.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!