Proxmox VE7.1 Windows Server 2019 network card install error (Code: 56)

Swfty

New Member
Jan 23, 2021
7
0
1
Germany - Hungary
swifty.hu
Hi!

I have just struggled to set up a Windows 2019 Server evaluation version. I selected the q35 chipset and started the installer. Everything went fine, except that I could not set up any network card. Not even a E1000 or a Realtek card.

Finally, I found the solution.
I had to select a lower Machine version.
It did not work with 6.1, however it was ok with 5.1.
 

dcsapak

Proxmox Staff Member
Staff member
Feb 1, 2016
7,892
956
163
33
Vienna
do you by any chance use a german (or non-english) ISO? if yes this seems to this behaviour: https://forum.proxmox.com/threads/windows-server-2022-deutsch-netzwerk-startet-nicht.102528/
(there are more threads about this, i just found this one first)

a solution would be to use the english iso and install a language pack afterwards

i tried to debug it sometime ago, but it seems not really coming from the virtualization side (at least i could not identify an cause on our side for this)
 

Neobin

Active Member
Apr 29, 2021
300
92
28
Last edited:

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!