Proxmox shoxs wrong usage - Can't add disk to new LVM

m3y

New Member
Jul 5, 2019
1
0
1
26
Hi all. POsting question here since I haven't found any post or page answering to my problem.

I'm still figuring things out with Proxmox, and have been messing around (probably a tad too recklessly) with my storage options.

I created an LVM with one of my HDDs (/dev/sdd in my case), but decided later on to delete that LVM, and make that disk available to other storage options. I couldn't figure out how to delete that LVM directly in the GUI, so I used the vgremove command in the shell directly. This effectively removed the LVM associated to that disk in the LVM tab

upload_2019-7-5_21-31-10.png

However, in the Disks tab, the disk usage is still displaying 'LVM', and I can"t indeed use that disk anymore to create any kind of storage.
upload_2019-7-5_21-32-8.png

How can I definitely wipe that disk to its original state so I can use it again ?

Thanks !
 
it probably still has a pv on it so do a 'pvremove /dev/DISK' on the relevant disk
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!