Proxmox not working after adding Linux Bridge

gh0st420

New Member
May 30, 2021
5
0
1
36
After I add the bridge (vmbr2), and hit accept it works as it should. But if I reboot I can no longer SSH in or get to Proxmox via GUI.
Than to get back in I must boot to an emergency CD and disable the vmbr2 bridge.

Any help would be much appreciated, below is my /etc/network/interfaces file.


auto lo
iface lo inet loopback

iface enp4s0 inet manual

iface enp5s0 inet manual

auto vmbr0
iface vmbr0 inet static
address 158.49.241.146/24
gateway 158.49.241.254
bridge-ports enp4s0
bridge-stp off
bridge-fd 0

iface vmbr0 inet6 static
address 1607:5200:0120:06a5:0000:0000:0000:0000/64
gateway 1607:5200:0120:06ff:00ff:00ff:00ff:00ff

auto vmbr2
iface vmbr2 inet manual
bridge-ports none
bridge-stp off
bridge-fd 0
 

gh0st420

New Member
May 30, 2021
5
0
1
36
I have ifupdown2 installed and hit apply changes does that do the same thing?
 

gh0st420

New Member
May 30, 2021
5
0
1
36
Is that going to knock out active VM's ( I have a feeling it will lol ) I will try tonight and let you know the results.
 

gh0st420

New Member
May 30, 2021
5
0
1
36
I've done such a command in the past outside of proxmox GUI and it killed the VM's and I had to reboot the host to get the internet back on each VM. lol I'll try tonight to be safe ;p
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!