OVH(fr) & IPv6 that cuts after a while

LDN

New Member
May 28, 2017
2
0
1
France
loup-des-neiges.com
Hi,

I have a problem with my IPv6 configuration at OVH France.
After a while, I completely lose the ipv6 on the host, as well as the VMs.

When I connect to the host in ssh and run the command : "ping6 ipv6.google.com"
IPv6 comes back instantly! (even on VMs).

Do you have any idea of a problem?
This is my configuration :

Proxmox HOST :

/etc/network/interfaces :
Code:
auto lo
iface lo inet loopback

iface eno1 inet manual

iface eno2 inet manual

auto vmbr0
iface vmbr0 inet static
   < ... CONFIG IPv4 ... >
    bridge_ports eno1
    bridge_stp off
    bridge_fd 0

iface vmbr0 inet6 static
    address  2001:41d0:XXX:11aa:XXX:XXX:XXX:170
    netmask  64
    post-up /sbin/ip -f inet6 route add 2001:41d0:XXX:11ff:ff:ff:ff:ff dev vmbr0
    post-up /sbin/ip -f inet6 route add default via 2001:41d0:XXX:11ff:ff:ff:ff:ff
    pre-down /sbin/ip -f inet6 route del 2001:41d0:XXX:11ff:ff:ff:ff:ff dev vmbr0
    pre-down /sbin/ip -f inet6 route del default via 2001:41d0:XXX:11ff:ff:ff:ff:ff

/etc/sysctl.d/ipv6.conf
Code:
net.ipv6.conf.default.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.default.autoconf = 0
net.ipv6.conf.all.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.all.autoconf = 0
net.ipv6.conf.vmbr0.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.vmbr0.autoconf = 0

Proxmox VM : (CentOS 7 )

/etc/sysconfig/network :
Code:
NETWORKING=yes
NETWORKING_IPV6=yes

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 :

Code:
HWADDR=00:50:56:XX:XX:XX
NAME="Réseau WAN"
TYPE=Ethernet
DEVICE=eth0
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=static

< ... CONFIG IPv4 ... >

IPV6INIT=yes
IPV6_AUTOCONF=no
IPV6_DEFROUTE=yes
IPV6ADDR=2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:176/64
IPV6ADDR_SECONDARIES="2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:176/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:177/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:178/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:179/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:180/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:181/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:182/64 2001:41d0:XXX:11aa:XX:XX:XX:183/64"
IPV6_DEFAULTGW=2001:41d0:XXX:11ff:ff:ff:ff:ff

/etc/sysconfig/network-scripts/route6-eth0 :

Code:
2001:41d0:XXXX:11ff:ff:ff:ff:ff dev eth0
default via 2001:41d0:XXXX:11ff:ff:ff:ff:ff dev eth0

/etc/sysctl.d/ipv6.conf :

Code:
net.ipv6.conf.default.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.default.autoconf = 0
net.ipv6.conf.all.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.all.autoconf = 0
net.ipv6.conf.eth0.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.eth0.autoconf = 0

In advance, thank you.
 

bofh

Active Member
Nov 7, 2017
126
11
38
42
dissable the privacy extentention in ipv6
its the issue there
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!