kernel error 15

Discussion in 'Proxmox VE 1.x: Installation and configuration' started by stlsaint, Nov 1, 2010.

  1. stlsaint

    stlsaint New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Sup folks,
    So i had a power outage on my server (i know i had no UPS)
    But now i get this error whenever i try and boot:

    Code:
    Booting 'Proxmox Virtual Environment, kernel 2.6.32-3-pve'
    
    root (hd0,0)
    Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
    kernel /vmlinuz-2.6.32-3-pve=/dev/mapper/pve-root ro
    
    Error 15: File not found
    
    Press any key to continue...
    This is a similar issue ive seen before in linux and it always ended up being a fstab issue. I can boot to my older kernel but nothing works...cant start containers or anything. The newer kernel get me the error above? Thoughts/ideas?
     
  2. udo

    udo Well-Known Member
    Proxmox VE Subscriber

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    5,736
    Likes Received:
    150
    Hi,
    your /boot/grub/menu.lst are wrong!
    Use something like this:
    Code:
    title           Proxmox Virtual Environment, kernel 2.6.32-3-pve
    root            (hd0,0)
    kernel          /vmlinuz-2.6.32-3-pve root=/dev/mapper/pve-root ro 
    initrd          /initrd.img-2.6.32-3-pve
    Udo
     
  3. stlsaint

    stlsaint New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Hi and thanks for the reply but that is the exact same entry i have in my menu.lst and it does not as i get the error i originally posted.
     
  4. stlsaint

    stlsaint New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    This is what my fstab shows:

    Code:
    # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
    /dev/pve/root / ext3 errors=remount-ro 0 1
    /dev/pve/data /var/lib/vz ext3 defaults 0 1
    /dev/sda1 /boot ext3 defaults 0 1
    /dev/pve/swap none swap sw 0 0
    proc /proc proc defaults 0 0
    
     
  5. stlsaint

    stlsaint New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    After more hours wasted troubleshooting i have decided to just do a complete fresh install
    thanks for help though
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice