CPU usage in lxc container

g0ha

Member
Jan 11, 2019
25
4
8
36
Hi! Some exotic problems arriverd :)
Recently i move lxc container from host with pve 4.2-18 to host with pve 6.0-11. Just created new container, then move .raw file from old host to new. I moved 4 containers, 3 works fine, but 1 displays 100% cpu usage by host utils like top or htop. Before moving cpu usage was about 1-2%. First strange thing: that PVE dashboard do not see that usage, it reports normal cpu load. Second: in this pve 6.0-11 host already was 1 container and after moving (those new 4) he began to behave the same as this, cpu usage 100%, PVE dashboard reports about normal load.
Looks like some counters are broken, where to dig?
 

g0ha

Member
Jan 11, 2019
25
4
8
36
top -i:
top - 16:21:13 up 17:28, 0 users, load average: 3.93, 4.90, 4.23
Tasks: 43 total, 1 running, 42 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
%Cpu(s):100.0 us, 0.0 sy, 0.0 ni, 0.0 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 st
KiB Mem: 2097152 total, 373412 used, 1723740 free, 0 buffers
KiB Swap: 2621440 total, 6648 used, 2614792 free. 171196 cached Mem

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
9280 user 20 0 355776 43020 24660 S 0.7 2.1 7:36.42 php5-fpm
2034 zabbix 20 0 95152 2828 1972 S 0.3 0.1 0:13.27 zabbix_agentd

In attach vm's dashboard
 

Attachments

  • Screenshot at 2020-05-15 16-22-53.png
    Screenshot at 2020-05-15 16-22-53.png
    19.2 KB · Views: 6

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!