vmbr0

  1. Can't ping devices from vmbr1

    Hello, I took some time to try to resolve this myself, but like many, I'm new to this and wanted to reach out for some help. I'm trying to mount NFS storage to Proxmox from TrueNAS, which is one of my VM's of course!, and I have TrueNAS on my vmbr1 interface, however, I can't get connectivity...
  2. 1 public IP, two bridges, port forwarding

    Hello Guys, currently running proxmox 7.2-3 on a dedicated server. I got only one public ip (eno1) and two bridges (vmbr0, vmbr1). The idea is to have some VM's over vmbr0 (more management like tooling) and some others over vmbr1. Does that even make sense to set it up that way? I tried to...
  3. [SOLVED] Stop Proxmox From Occupying an IP Address on vmbr0

    My ISP has given me two networks, one that's firewalled (vmbr1) and designed to be used for the Proxmox host along with development/testing VMs. And another non-firewalled network (vmbr0) that is supposed to be used for production VMs and its open to the internet with no firewall. Each of...
  4. LXC loses network interface after a few days - possible solution found, but why?

    Hi, I have installed a Turnkey-fileserver (LXC) to create SMB/CIFS and NFS-shares with low resources and fast disk I/O instead of having to create a VM (also because I've read it's a bad idea to install those things directly on the host). The problem is that after a few days, I usually cannot...
  5. SDN + netns: namespaces, bridging and VLANS

    Mainly, it would be fantastic if someone could give me a "here be dragons" on using Proxmox SDN with policy-based routing (i.e. multiple gateways with iproute2 tables + `ip rule`). I would like some more advanced networking (e.g. multiple NICs: i have will have 4 very soon). In configuring...
  6. network interfaces dual port

    Hey Proxmox crew, i wanted to create two vmbr with an Ethernet port each. it somewhat works with the config that i have but i get failed to raise network interface on startup. here is my etc/network/interfaces file auto lo iface lo inet loopback iface enp4s0 inet manual auto vmbr0 iface...
  7. [SOLVED] LXC + OVH Failover with bridge not working

    Failover subnet: b.b.c.c/30 (+ virtual macs for OVH) Main IP: a.b.c.d/32 vmbr0: addr: a.b.c.d/32 gateway: a.b.c.54 container eth0: addr: b.b.c.c gateway: b.b.c.254 mac: ovh mac for that ip CONTAINER ip address output: ip a 1: lo: mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000...
  8. Mobile Proxmox on Laptop - WiFi + NAT vmbr0 doesn’t work

    Hi. Can you please help to solve this problem. I tried to install proxmox ve on my laptop, no success. works fine only with ethernet cable and default config. can't get wifi working with vmbr0. any ideas why? also wpa_supplicant is super slow. ideally, i want a mobile workstation for proxmox...
  9. [SOLVED] Configuration OVS bond + bridge + internal ports

    Hello, I try to configure an OVS bond + bridge + internal ports with my new Proxmox VE 7.0 installation. However, this fails although a follow the example available in relevant wiki page. This is my current /etc/network/interfaces: source /etc/network/interfaces.d/* auto lo iface lo inet...
  10. When rebooting machine often network won't work but sometimes it does

    Hey people, I noticed recently that my network sometimes doesn't work when I reboot my machine I run it headless with GPU passthrough but I can see when my GPU VM boots up onto a screen (Windows 10) I can see that the network is just not working and therefor it's not showing the Proxmox GUI...
  11. No internet access on fresh installation of VM (vmbr0)

    Hello Proxmox forums, I am new to Proxmox. I get myself a dedicated server at Hetzner Cloud. I setup cloud-init template of Ubuntu 20.04, everything went fine. I am using 192.168.100.1/24 vmbr0 network. I am using NAT to forward traffic etc., unfortunately I am unable to access public...
  12. proxmox internet not working - vmbr0 shows state unknown

    The internet stopped working all of a sudden. Like I couldn't ping yahoo.com for example. See attached screen shots of `ip addr` and `/etc/network/interfaces`. Anyone any ideas? Running Proxmox 6.3
  13. No WebUI 10GbE linux bridge vmbr0, plugged into 10GbE SFP+ port on Aruba S2500-24P switch.

    Preface: I am not a linux/unix guru, but I can figure things out and googlefoo for the most part... I've only added the components of my network that are valid for this post. Configuration: *Server 00 2x Xeon E5-2678V3, 256GB ram, Intel 540-T2 10 GbE, Intel I350 2x 1GbE and onboard 540-T2 GbE...
  14. [SOLVED] No internet access for VMs

    Hello community! I have a big problem on my virtual machines. They don't access to internet. This is a server in our company, not in an external datacenter. In attachment the configuration of the linux bridge vmbr0 and the network card of the vm windows. The firewall is disabled for the vm. The...
  15. [SOLVED] Network settings for LXC containers: No internet access

    Hi! After default install of Proxmox VE 6.1, I try to set networks, but not working. My host PC have only 1 gigabit network card (enp3s0), connected to router/switch/internet. No IPV6 currently used. That Proxmox host have internet access, updated packages, etc. This all fine. Installed LXC...
  16. LXC problem with VLANS

    Hi all, i'm trying to add a second vNIC to my LXC containers: on my router (usg) i've created a second network against the principal with a vlan tag 10. I've configured on my switch (unifi switch) to propagate on all ports the vlans. On my proxmox node i've checked the network option 'Vlan...
  17. [SOLVED] No internet on Host but VMs and LXCs can be accessed

    Hi, This is the first time I've ever had a problem with my proxmox server that I could not solve myself. For some weird reason my Proxmox host loses internet access after a reboot. If I restart the networking service, the host often comes back online. But it would never survive a reboot. My...
  18. [SOLVED] Host bonded network woes...

    HI everyone, I'm having issues with a bond which was working a few days ago with the following settings: /etc/network/interfaces: auto lo iface lo inet loopback iface enp6s0f0 inet manual iface enp6s0f1 inet manual auto bond0 iface bond0 inet manual bond-slaves enp6s0f0 enp6s0f1...
  19. [SOLVED] Network problem to external switch

    hey there, i have some problem with the new version PVE 5.4, after installing pve to server and giving an IP, i can't ping gateway, can't ping outside and inside.. it only happen when i connect it from server(port1, vmbr0) to switch(non managed, no vlan), although no ip conflict~ if i connect...
  20. Proxmox VE Bug "Default gateway already exists on interface 'vmbr0'."

    Hello, the vmbr0 is IP 192.168.100.* gateway 192.168.100.1 mask 255.255.255.0 i try to add vmbr1 using these ips( * bridge) try 192.168.101.* gateway 192.168.101.1 and try 10.10.10.10 gateway 10.10.10.1 but still get "Default gateway already exists on interface 'vmbr0'." so does there is bug as...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!