Recent content by jimmyjoe

  1. Unable to mount thin-provisioned LVM volume?

    Thanks for the info. The partitions on these Proxmox hosts have been through at least three, maybe four, upgrades so far. We've always used the PVE installer (even for upgrades) so the partitions have always been defined by the installer. I'm not sure how 'data' got into /etc/fstab but it's...
  2. Unable to mount thin-provisioned LVM volume?

    Hi, I have six Proxmox hypervisors (various licenses) running 5.4 which I began upgrading this week (to 6.2-4). I'm on the second machine today and running into the same problem that I had on my first upgrade. There is an LVM volume defined from the 5.4 Proxmox install which is tagged with...
  3. systemd can't start sshd after 5.x -> 6.x upgrade

    Thanks for the reply. I think the ssh issue was due to being booted in "Emergency Mode" (single user mode?) and I'll bet you're right about dbus being disabled too. I started commenting things out of /etc/fstab and suddenly it booted normally. my /dev/pve/data partition seemed to be the problem...
  4. pmxcfs segfault at reboot after proxmox 6.x upgrade

    In case it helps anyone else.. I managed to get this thing rebooted via "Magic SysRq". Had to add +Alt+PrintScreen+b to an entry in the Blackbox Keyboard Control dialog and touched it off. worked great.
  5. pmxcfs segfault at reboot after proxmox 6.x upgrade

    I've upgraded a remote proxmox host from 5.4 to 6.x using the instructions here and ran into a problem after issuing a reboot at the (remote KVM Blackbox) console. It looks like pmxcfs crashed during reboot. The machine has been sitting here for nearly 30 minutes. Any way to unstick it?
  6. systemd can't start sshd after 5.x -> 6.x upgrade

    Hi, Anyone know how to fix this? I can start sshd by hand using /usr/sbin/sshd -DDD and no errors are present. At boot however, systemd is having problems and I can't login. journalctl -xb says this: pam_systemd(sshd:session): Failed to connect to system bus: No such file or directory
  7. When does 'nextduedate' change when running pvesubscription

    I have a Nagios handler which notifies me when a host's Proxmox subscription has 30 days, or less, left on it's license (so renewals don't sneak up on us). It's 2020-02-04 and the nextdudate field hasn't changed on my proxmox hosts. The license is active, so I presume it's been "auto renewed"...
  8. Why do some of my Proxmox hosts occasionally fail to reboot?

    follow up: Ran across this on https://serverfault.com. I'm going to try it next time: echo 1 > /proc/sys/kernel/sysrq echo b > /proc/sysrq-trigger If anyone else runs across this, this probably doesn't sync filesystems so take heed.
  9. Why do some of my Proxmox hosts occasionally fail to reboot?

    All the VMs were down and the iSCSI storage unmounted/logged-out (iSCSI entries missing from /proc/mounts). I looked in syslog and dmesg and there wasn't any indication of a problem. I have had NFS mounts (long time ago, we don't run NFS) block reboots before but usually the terminal will hang...
  10. Why do some of my Proxmox hosts occasionally fail to reboot?

    Thanks! Is this functionally different that qm shutdown VMID? Regarding the failing reboot command however, All VMs are already in the stopped state when the reboot fails.
  11. Why do some of my Proxmox hosts occasionally fail to reboot?

    I first noticed this issue with Proxmox 5.4 and suspect it has everything to do with Systemd integration, and very little with Proxmox itself, but it bites me in the backside every so often so would like to bring it up and see if there's something I should be doing differently or a fix for it...
  12. libssl1.0.2 update trying to rebuild initrd and failing

    Nevermind. Ansible playbook removed an underscore from "GRUB_TIMEOUT" in /etc/default/grub config
  13. libssl1.0.2 update trying to rebuild initrd and failing

    Hi, I've tried applying the latest libssl1.0.2 update on several of my Proxmox 5.4 hosts and this is failing with "/usr/sbin/grub-mkconfig: 7: /etc/default/grub: GRUB: not found" Any thoughts? Sample output is below. Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state...
  14. Any way to restore the "old" UI for the VNC console?

    The little fly-out tab on the left (in the VNC console) obscures content when in a shell session. I've also found it a bit cumbersome to work with and doesn't really add any utility to the vnc session over the old UI using the toolbar at the top of the screen that I can tell. Making it modal...
  15. "noVNC encountered an error" after updating

    Just an update. Working remotely again this morning with same problem (using Palemoon browser) Have ABPrime plugin installed. Disabled it, but after a restart it the problem was the same. Switched to Firefox and it's fine so definitely something with the browser/plugin.

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!