[SOLVED] Repository enterprise proxmox not signed on promox VE 7.2 ISO installation?

Skyrider

Member
May 11, 2020
25
1
8
35
So I just installed the proxmox ISO on my Virtualbox/VMare for testing purposes, and I received this after attempting apt update:

1653123917038.png

Now, I know how to resolve this. My question is simply... why do I need to this manually? I assumed the ISO build would've already had the necessary keys included. Unless I'm missing something?
 
Last edited:

itNGO

Active Member
Jun 12, 2020
436
93
33
44
Germany
it-ngo.com
You need a Subscription to use Enterprise-Repository which is enabled by default. Without adding Subscription-Key you are not allowed to use it.
So configure for Community-Repository or buy a subscription.
1653127043694.png
 

Skyrider

Member
May 11, 2020
25
1
8
35
Guess that makes sense, thanks! I am curious however why this wasn't asked as opt-in in the installation though.
 

itNGO

Active Member
Jun 12, 2020
436
93
33
44
Germany
it-ngo.com
Guess that makes sense, thanks! I am curious however why this wasn't asked as opt-in in the installation though.
Every time you login to PVE-Webinterface it will give a message that you have missing subscription. Should be enough to tell you that you have "to do" something, shouldn't it?
 

Skyrider

Member
May 11, 2020
25
1
8
35
Ya, I suppose so. But it would simply raise questions in the future for other people. But I have my answer, appreciate the replies :)
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!