[SOLVED] NFS issue

Pangel

New Member
Oct 5, 2023
3
1
3
Hi.

I have installed a new Proxmox server and I am trying to do a NFS mount towards Synology NAS.
This failed with an error - please see attached screenshot.
I have tried to mount the same share from another machine without error.

Version:
Code:
root@prox01:~# pveversion -v
proxmox-ve: 8.0.1 (running kernel: 6.2.16-3-pve)
pve-manager: 8.0.3 (running version: 8.0.3/bbf3993334bfa916)
pve-kernel-6.2: 8.0.2
pve-kernel-6.2.16-3-pve: 6.2.16-3
ceph-fuse: 17.2.6-pve1+3
corosync: 3.1.7-pve3
criu: 3.17.1-2
glusterfs-client: 10.3-5
ifupdown2: 3.2.0-1+pmx2
ksm-control-daemon: 1.4-1
libjs-extjs: 7.0.0-3
libknet1: 1.25-pve1
libproxmox-acme-perl: 1.4.6
libproxmox-backup-qemu0: 1.4.0
libproxmox-rs-perl: 0.3.0
libpve-access-control: 8.0.3
libpve-apiclient-perl: 3.3.1
libpve-common-perl: 8.0.5
libpve-guest-common-perl: 5.0.3
libpve-http-server-perl: 5.0.3
libpve-rs-perl: 0.8.3
libpve-storage-perl: 8.0.1
libspice-server1: 0.15.1-1
lvm2: 2.03.16-2
lxc-pve: 5.0.2-4
lxcfs: 5.0.3-pve3
novnc-pve: 1.4.0-2
proxmox-backup-client: 2.99.0-1
proxmox-backup-file-restore: 2.99.0-1
proxmox-kernel-helper: 8.0.2
proxmox-mail-forward: 0.1.1-1
proxmox-mini-journalreader: 1.4.0
proxmox-widget-toolkit: 4.0.5
pve-cluster: 8.0.1
pve-container: 5.0.3
pve-docs: 8.0.3
pve-edk2-firmware: 3.20230228-4
pve-firewall: 5.0.2
pve-firmware: 3.7-1
pve-ha-manager: 4.0.2
pve-i18n: 3.0.4
pve-qemu-kvm: 8.0.2-3
pve-xtermjs: 4.16.0-3
qemu-server: 8.0.6
smartmontools: 7.3-pve1
spiceterm: 3.3.0
swtpm: 0.8.0+pve1
vncterm: 1.8.0
zfsutils-linux: 2.1.12-pve1
root@prox01:~#

Hope someone can help.
 

Attachments

  • Screen Shot 2023-10-05 at 17.01.51.png
    Screen Shot 2023-10-05 at 17.01.51.png
    39.5 KB · Views: 18
Thanks for your reply.
Code:
root@prox01:/etc/apt# showmount -e 192.168.77.22
Export list for 192.168.77.22:
/volume1/OHBackup 192.168.26.0/24,192.168.77.0/24
/volume1/NFS      192.168.26.0/24,192.168.77.60/32
root@prox01:/etc/apt#

Both the Proxmox-server and the server I am using for test are coming from 192.168.26.0/24.
The Proxmox-server is giving me the error and the test-server is working.
 
I found out that the problem was NAT in combination with NFS.
When I sorted out the issue with NAT the NFS started working.
 
  • Like
Reactions: bbgeek17

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!