Moving OSD?

paradox55

Member
May 31, 2019
77
3
8
29
Hi!

How would I go about moving encrypted OSD's between nodes?

I've moved some around and not only is ceph not detecting the drives it's not even showing the new hosts (they all have ceph installed) in the osd tree.
 

paradox55

Member
May 31, 2019
77
3
8
29
This was actually a pretty weird issue that required multiple node restarts after moving the OSD. Both the old node and new node had to be down, and IIRC if the old node was still running when restarting the new node it still wouldn't detect the osd correctly.

So likely an issue with quarium or something.

I did not have to do any commands, just multiple reboots.
 

Alwin

Proxmox Staff Member
Staff member
Aug 1, 2017
3,867
361
88
I did not have to do any commands, just multiple reboots.
Ok, depends on the Ceph versions. The commands from the thread are for Nautilus.

So likely an issue with quarium or something.
More likely that the Ceph services needed a restart to de/register the OSDs on the proper location.
 

paradox55

Member
May 31, 2019
77
3
8
29
Ok, depends on the Ceph versions. The commands from the thread are for Nautilus.


More likely that the Ceph services needed a restart to de/register the OSDs on the proper location.
Nope, tried that.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!