Missed pings to openvz containers

jhd

New Member
Nov 21, 2013
11
0
1
Hello all!

I have missed pings from local network to openvz containers.

I tested the connection between the local network and proxmox host and are not missed packets.
I tested the connection between proxmox and the containers and are not missed packets.

But when I ping from local network to the containers I miss between 4% and 15% of packets.

The containers are configured in bridged mode.

tail -f /var/log/syslog throw this warnings and errors

Jun 21 15:34:24 pmlite snmpd [2506]: error on subcontainer 'ia_addr' insert (-1)
Jun 21 15:34:42 pmlite vmsvc [2363]: [warning] [guestinfo] Failed to get nic info.
Jun 21 15:36:29 pmlite kernel: eth0: received packet with own address as source address

I was looking for this errors in internet but I could not find a solution.

The versions:
Pve-manager / 3.4-16 / 40ccc11c (running kernel: 2.6.32-39-pve)

Tanks a lot!
 

tom

Proxmox Staff Member
Staff member
Aug 29, 2006
15,537
920
163
There could be many reasons.

And your software version is out of support and very outdated, you should upgrade to a supported/current version of Proxmox VE.
 
  • Like
Reactions: jhd

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!