LXC Not Start

byk4le

New Member
Mar 31, 2019
2
0
1
26
Hi today, suddenly the LXC running for 1 month has stopped responding. I wanted to shutdown the Proxmox over the GUI. He gave the following warning from the console:

lxc-stop: 101: commands_utils.c: lxc_cmd_sock_rcv_state: 70 Resource temporarily unavailable - Failed to receive message

then LXC seemed to shut down or shut down, after waiting a little I wanted to start. But he gave me another warning.


Job for pve-container@101.service failed.
See "systemctl status pve-container@101.service" and "journalctl -xe" for details.
TASK ERROR: command 'systemctl start pve-container @ 101' failed: exit code 1


when I entered the code mentioned in the warning, the following warning appeared:

pve-container@101.service - PVE LXC Container: 101
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/pve-container@.service; static; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2019-03-31 23:08:13 +03; 24 hours ago
Docs: man: lxc-start
man: LXC
man: pct
Process: 11867 ExecStart = / usr / bin / lxc-start -n 101 (code = exited, status = 1 / FAILURE)

Mar 31 23:08:12 sd-87594 systemd [1] Starting PVE LXC Container: 101 ...
Mar 31 23:08:13 sd-87594 lxc-start [11867]: lxc-start: 101: lxccontainer.c: wait_on_daemonized_start: 856
Mar 31 23:08:13 sd-87594 lxc-start [11867]: lxc-start: 101: tools / lxc_start.c: main: 330 The container failed to start
Mar 31 23:08:13 sd-87594 lxc-start [11867]: lxc-start: 101: tools / lxc_start.c: main: 333 to get more details
Mar 31 23:08:13 sd-87594 lxc-start [11867]: lxc-start: 101: tools / lxc_start.c: main: 336
Mar 31 23:08:13 sd-87594 systemd [1]: pve-container@101.service: Control process exited, code = exited status = 1
Mar 31 23:08:13 sd-87594 systemd [1]: Failed to start PVE LXC Container: 101.
Mar 31 23:08:13 sd-87594 systemd [1]: pve-container@101.service: Unit entered failed state.
Mar 31 23:08:13 sd-87594 systemd [1]: pve-container@101.service: Failed with result 'exit-code'.

I copied the IMAGE file in .raw format and created another LXC. When I copied this IMAGE file there, it started to give the same error again. I can't find the source of the problem.

I have the Proxmox NON-Subscription version and my Repo settings are correct. I'm using the latest version. Can you help me how to start LXC?
 
Post your config:
Code:
pct config CTID

and the output of this command:
Code:
lxc-start -n CTID -l DEBUG -o /dev/stdout
 
O dediklerinin hepsini denedim başkan, hiç bir şekilde olmadı. rootfs ile unmount edip yedeklerimi alabildim nihayet.
 
@byk4le , please post only in English.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!