Kernel Panic - not syncing: fatal exception in interrupt

matty_r

Active Member
Dec 25, 2018
10
0
41
37
G'day all,

I'm having some issues with my install of 5.3-5 - it's not the first time it's occurred however i've had the system crash a couple of times now with Kernel Panic - not syncing: fatal exception in interrupt. I've attached a photo of the error.

If someone could assist me in troubleshooting this issue, that would be greatly appreciated. Thank you.

Hardware as below:
CPU: AMD Ryzen 7 2700
MOBO: Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming Socket AM4
RAM: 1x Corsair 16GB (2 x8) CMK16GX4M2B3000C15B DDR4 3000Mhz
SSD: 2x Silicon Power 1TB A56 SATA3 2.5"
HDD: Seagate Barracuda 8TB ST8000DM004
GPU: MSI GT 710 2G DDR3 Low Profile
PSU: Corsair 550W RM550x (2018) Gold Power Supply
 

Attachments

  • 20181230_071359.jpg
    20181230_071359.jpg
    821.6 KB · Views: 23
I'm in the process of installing the amd-microcode package - hopefully that might solve some issues.

Edit: Looks like i'm already running the latest microcode.

[ 0.675916] microcode: CPU0: patch_level=0x0800820b
[ 0.675925] microcode: CPU1: patch_level=0x0800820b
[ 0.675938] microcode: CPU2: patch_level=0x0800820b
[ 0.675948] microcode: CPU3: patch_level=0x0800820b
[ 0.675958] microcode: CPU4: patch_level=0x0800820b
[ 0.675963] microcode: CPU5: patch_level=0x0800820b
[ 0.675969] microcode: CPU6: patch_level=0x0800820b
[ 0.675979] microcode: CPU7: patch_level=0x0800820b
[ 0.675992] microcode: CPU8: patch_level=0x0800820b
[ 0.676004] microcode: CPU9: patch_level=0x0800820b
[ 0.676031] microcode: CPU10: patch_level=0x0800820b
[ 0.676045] microcode: CPU11: patch_level=0x0800820b
[ 0.676059] microcode: CPU12: patch_level=0x0800820b
[ 0.676071] microcode: CPU13: patch_level=0x0800820b
[ 0.676084] microcode: CPU14: patch_level=0x0800820b
[ 0.676097] microcode: CPU15: patch_level=0x0800820b
[ 0.676125] microcode: Microcode Update Driver: v2.2.
 
Last edited:
G'day Udo,

Yes, i'm using ZFS - I have not adjusted zfs_arc_max. At the moment, there is about 2GB free, swap is not enabled. I've already updated to the latest BIOS, the issue still occured.

Regards
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!