cephfs for backups doesn't allow # of copies to be set

lifeboy

Active Member
When a backup volume is created, it allows the setting of max backups in pmx4.4 as shown below.
upload_2019-1-3_7-22-40.png

In pmx5.x, when using a non-ceph backup location, the option is still there:
upload_2019-1-3_7-35-13.png
However, in when creating a cephfs backup volume, only one backup is stored and no option exists to specify more than one backup to be held. This means that only the last backup is available, which is not really suitable for backups.
upload_2019-1-3_7-42-27.png
Is this something that can be fixed please or is already on the agenda?

thanks
 

wolfgang

Proxmox Retired Staff
Retired Staff
Oct 1, 2014
6,496
499
103
Hi,

Please update to current version this is already fixed.
 

lifeboy

Active Member
Hi,

Please update to current version this is already fixed.

Would you please indicate where this is set? I am on the latest version.


proxmox-ve: 5.3-1 (running kernel: 4.15.18-9-pve)
pve-manager: 5.3-6 (running version: 5.3-6/37b3c8df)
pve-kernel-4.15: 5.2-12
pve-kernel-4.15.18-9-pve: 4.15.18-30
pve-kernel-4.15.18-7-pve: 4.15.18-27
pve-kernel-4.15.18-2-pve: 4.15.18-21
pve-kernel-4.15.17-1-pve: 4.15.17-9
ceph: 12.2.10-pve1
corosync: 2.4.4-pve1
criu: 2.11.1-1~bpo90
glusterfs-client: 3.8.8-1
ksm-control-daemon: 1.2-2
libjs-extjs: 6.0.1-2
libpve-access-control: 5.1-3
libpve-apiclient-perl: 2.0-5
libpve-common-perl: 5.0-43
libpve-guest-common-perl: 2.0-18
libpve-http-server-perl: 2.0-11
libpve-storage-perl: 5.0-34
libqb0: 1.0.3-1~bpo9
lvm2: 2.02.168-pve6
lxc-pve: 3.0.2+pve1-5
lxcfs: 3.0.2-2
novnc-pve: 1.0.0-2
proxmox-widget-toolkit: 1.0-22
pve-cluster: 5.0-31
pve-container: 2.0-31
pve-docs: 5.3-1
pve-edk2-firmware: 1.20181023-1
pve-firewall: 3.0-16
pve-firmware: 2.0-6
pve-ha-manager: 2.0-5
pve-i18n: 1.0-9
pve-libspice-server1: 0.14.1-1
pve-qemu-kvm: 2.12.1-1
pve-xtermjs: 1.0-5
qemu-server: 5.0-43
smartmontools: 6.5+svn4324-1
spiceterm: 3.0-5
vncterm: 1.5-3
zfsutils-linux: 0.7.12-pve1~bpo1
 

wolfgang

Proxmox Retired Staff
Retired Staff
Oct 1, 2014
6,496
499
103
Then it is your browser cache what has old information.
Flush your browser cache and it should work.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!