CEPH OSD consuming all memory

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by Joakim Svensson, May 7, 2019.

  1. Joakim Svensson

    Joakim Svensson New Member

    Joined:
    Aug 13, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello!

    I have a a small CEPH cluster and one of the machines are using much more ram then the other. Every thing works fine except that all memory get consumed and then the all the swap. I have two identical machines, each with 12x2TB SATA disks and 40GB RAM and 8 core cpu. They have been in use for about ten months and up until now every thing has worked fine. They use to use around 80% of RAM but now one of them use 99% after an hour.

    I have looked around and I can not understand why this is happening. Where would be the best place to start looking for a solution?
     
  2. Alwin

    Alwin Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    2,172
    Likes Received:
    191
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. udo

    udo Well-Known Member
    Proxmox Subscriber

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    5,835
    Likes Received:
    158
    Hi,
    which versions you are running?
    Which process need the most ram?

    AFAIK there is/was an memory issue with ceph... get you the memory back if you restart the OSDs? (one by one)?

    Udo
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice