Audio delay with Windows 10

GonzaloTC

New Member
Jul 30, 2020
3
0
1
33
Hello, I am writing to ask the community if they have presented the problem with the delay in the audio of their Windows 10 machines, when I connect the first time with the SPICE protocol, I have no problems, but as I use the machine the delay begins , especially when I'm on a phone call. The delay can be very long, more than 8 seconds, on the other hand, what I speak has no delay, only what you should hear. To whom else has this happened? Thanks in advance.
 

Moayad

Proxmox Staff Member
Staff member
Jan 2, 2020
1,722
136
68
29
Vienna
shop.maurer-it.com
Hi,

Is the Windows VM on your local network - Have you tried watching YouTube or any streaming to see if there any delay with audio?

Please post config for Windows VM and output of pveversion -v.
 

GonzaloTC

New Member
Jul 30, 2020
3
0
1
33
Hello, thanks for answering, on the local network I still have the problem, the video and / or audio starts well, but when I start to load the machine, to perform tasks such as opening various Internet pages, the delay begins there.

This is the configuration of a VM.

1596112043628.png

Version.

1596112151482.png

Thank you.
 

Moayad

Proxmox Staff Member
Staff member
Jan 2, 2020
1,722
136
68
29
Vienna
shop.maurer-it.com
Hi,

Please upgrade the node to the current version and try again

pve-qemu-kvm should be pve-qemu-kvm: 5.0.0-11
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!