troubleshooting

  1. G

    Crash/Freeze when booting installer on server

    Just to preface, this is my first time installing Proxmox and using hypervisors in general. When I boot Proxmox from my USB, I select the first option and get to the "Welcome to Proxmox" installing screen. It loads for a little while, flickers all black, then freezes on the installer screen. I...
  2. Z

    Proxmox Fails Boot - No Error

    Good morning, all! This is my first post here, and I'm only making it because I truly couldnt figure this one out on my own. The other day I shut down my 3 nodes in my homelab server rack to unplug it and get all the dust behind and around it. Upon rebooting, my main node seems to have failed...
  3. T

    Ventura USB 3 not working

    Hi there, I'm having an odd problem. I have a lovely, working install of Ventura running on Proxmox 7.4. Both GPUs (RX580s) pass through successfully. The NVMe drive passes through to boot the OS. All in all, everything I try seems to be working great except for USB. Currently, I have the...
  4. F

    PVE 100%CPU on all kvm while vms are idle at 0-5% cpu

    Not sure what is happening, did a quick upgrade and restarted my proxmox nodes. After that i noticed that they randomly spiked to 100% Can see all kvm's are trying to get as much juice as possible for some reason, but when logging to the vms and seeing whats up, they do nothing and dont use any...
  5. G

    lxc/ containers?

    I have a follow up questions but to start lxc containers is basically just an extension of the host/ server. Right? im trying to understand this i dont know why i can not just install an application in a container but if i use a helper script i have less issues. main one im working on is...
  6. S

    Proxmox VE 7.4 not installing on Misinform NPB7

    We're trying to install Proxmox VE on the Misinform NPB7 mini PC and we get all the way to 99% on the installation and the box powers off when we see "Making system bootable". When we turn back on the box we have to restart the installation process. The systems info is: Intel® Core™ i7-13700H...
  7. C

    Network Configuration Help

    Hello Everyone, I am looking for some help with networking on a proxmox host. Here is what I am trying to do: I am trying to setup a proxmox host and get it ready to be put in a cluster with shared storage for HA. I am trying to setup a Mgmt Interface, Storage Interface, Cluster interface...
  8. C

    Accidentally Deleted local-zfs from datacenter. Urgent!!!

    Hello everyone, i accidentally deleted a local-zfs storage from the Datacenter>Storage tab at the web gui. All the data is there, there is a couple web servers and a NAS and everything seems to be working, but if the data is actually deleted it would be catastrophic. The local-zfs storage does...
  9. J

    macOS PCI/GPU Passthrough Troubles

    Hello, I have been attempting to solve this on and off for the better part of a week and finally caved and decided to ask for help. My macOS VM on Proxmox works perfectly up until I enable PCI Passthrough, where it gets stuck on the macOS loading screen without a progress bar where it...
  10. K

    Bridge doesn't work

    Hi, I am trying to setup network through bridge on my hetnzer server, but it doesnt work and internet stoped working on host. However, according to the guides and other examples of configurations, my config should work(Guide, Forum answer). Thank you. Bridge config attempt: source...
  11. D

    Using a second NIC to share access to router in both directions, but also lost GUI LAN access

    I have an Asus Z8NA-D6C running Proxmox. It has dual 10Gbe. I have a second computer running Ubuntu 20.04. It has a single 10GBe. I have a 10GBe switch in another room, connected to multiple devices including the router. My current setup is such that I only have one 10GBe port in the room the...
  12. J

    Upgrade package dont work after migration to pve 7-2-7

    Good Morning Everybody, I have this issue since i made upgrade form last pve 6 to pve 7-2-7 Do you know why ? I have reboot, apt clean, purge all files and folder in /var/lib/apt/lists/ without success. Thanks in advance ! The following packages were automatically installed and are no longer...
  13. P

    VE node frozen: impossible to connect with SSH or webGUI

    I have a single VE node (updated about 3 weeks ago) with a few containers and 1 VM which runs fine (most of the time). Since running v7.x it seems that I have more stability issues whereas with v6.x this was not the case. Now I'm on vacation and I wanted to access some services but it seems...
  14. D

    [SOLVED] Should I revert my upgrade, or buy more RAM? (I reverted)

    TL,DR: Buy 128GB of RAM for a i7 8700 system, or use two PC's, one for virtualization and one for storage without buying anything? I recently upgraded my gaming PC, so I decided to use those components to "upgrade" my server, but I'm experiencing worse performance. Old Components: CPU: Dual...
  15. F

    Pve node stops working when I join a node to its cluster.

    Hello Everyone, So I have two PVE nodes I edited the hosts file on both machines so they look something like this: IP1 stage-ve-01 IP2 stage-ve-testing then I went to PVE1 and created my cluster then copied its information, after that I went to PVE2 to join it to the cluster. After...
  16. A

    SOLVED (firewall issue)

    False positive. An older version of the firewall backup resolved the problem. Sorry for wasting your time!
  17. E

    Missing RAM - 128GB Shows as 2GB

    Hello everyone, Basically, I have a SuperMicro 1U with 128GBs of RAM installed. I just installed Proxmox fresh last night on it and it only ever registers 1.83GBs of RAM. The BIOS shows all four sticks populating and shows 128GBs, I tried swapping sticks in and out/different slots and nothing...
  18. G

    PCIe NIC not working in Proxmox.

    I bought a Dell Broadcom 5719 HY7RM Quad Port 1GB NIC PCIe Full Height Ethernet Adapter to use for setting up pfsense. However, installing the card into my server causes it to lose all networking capability. The nic integrated into my motherboard worked fine, but no longer works while the...
  19. N

    Public-facing Proxmox cluster randomly loses http connection on nodes in a rotating/random fashion

    Recently hired, I don't think this is a perfect proxmox setup and would like to improve it. Currently, our proxmox cluster has its 3 nodes assigned public IP addresses that we use to connect to them. Fairly randomly, we lose http connection to a node(s) and then just connect to one of the...
  20. S

    [SOLVED] PVE can't ping gateway, no web GUI -- ssh works

    I solved the issue. Title says issue. This is a fresh install. Network subnet 255.255.252.0 gateway 10.0.0.1 pve 10.0.3.1 /\ 10.0.0.250 switch 10.0.1.2 ssh client 10.0.1.88 (Archlinux workstation) root@pve:~# cat /etc/network/interfaces auto lo iface lo inet loopback iface enp2s0f0 inet...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!