bug

  1. LPAP Sync: User not removed from group after removal from LDAP

    Hey folks, I'm guessing this is a bug, but maybe I'm doing something wrong. Scenario: Add a user to LDAP Sync the LDAP realm in PVE Add the user to a PVE Group Remove the user from LDAP Run another LDAP realm sync The user will remain present in the group, and PVE will complain about the user...
  2. ZFS replication & migration fails after migration (CT & VM)

    Hello everybody, After tinkering a little big with PBS, I have uninstalled it and installed PVE too in my second node. Then I have tried to set up replication between both of my nodes. Everthing worked well at the end. Then I tried migrating a CT and a VM to my new node. After that, in the web...
  3. Bug after upgrade 7.3

    Hello, after upgrading Proxmox 7.2 to 7.3.3 through the web interface, requests for resource retrieval are all 500 errors and return '{"data":null}'. My node isn't in a cluster.
  4. Invalid Type: Integer Error

    I am getting an odd error code when I log in to proxmox invalid type: integer `1665440750`, expected a string at line 1 column 178 (500) This causes issues with creating VMs as the GUI does not show memory or CPU usage in the Node. This started about a week ago after I brought the proxmox...
  5. No scroll on node certificates page

    Hey there, I found a small UI bug: there's no scroll on the System > Certificates page. I have a localhost CA I use to stop getting warnings on my browsers/devices. As it's just internal I've been using the same certificate on all the network devices for ease, and as I've been experimenting...
  6. Bug IOWait on Proxmox 7.2.11

    Hello, I have a problem on my proxmox 7.2.11 I can no longer make a backup on my dedicated even locally on a disk because otherwise I have the IoWait which goes up to 100% and then I completely lose access to the proxmox for 5 minutes. On the other hand, I still have access to the vps that I...
  7. powersupport

    Memory usage showing High from the outside and the server keeps stopping

    Hi, We are experiencing an issue that one of the VM (windows server) in our Proxmox cluster keeps stopping at regular intervals. We have checked the Syslog for OOM messages 'cat /var/log/syslog | grep OOM'. But does not get any output. On checking the summary in the Proxmox interface, we could...
  8. powersupport

    proxmox vm keeps stops

    Hi, One of our VM from proxmox cluster keeps stopping and we need to start it again, could you please advise what could be the issue? I tried to remove the VM from HA, but the issue still exists Thank you
  9. Proxmox Kernel Bug

    Hallo liebe Community, ich habe ein Problem mit meinem PVE (V7.2-7). Seit einiger Zeit läuft einer meiner Server nicht mehr richtig. Ich hatte ein Cluster aus 3 Nodes, 2x Minisforum HM90 und 1x in einer VM. Mein PVE1 stieg eines Tages aus, teils war die Oberfläche noch erreichbar mit ? im...
  10. vmxnet3 MTU bug? Patch available?

    I am working with nested ESXi 7.0, which I have found is only compatible with the vmxnet3 NIC. When powering on the VM, it eventually crashes quick enough that it doesn't even fully boot and I see this event in syslog: QEMU[1560506]: kvm: ../hw/net/vmxnet3.c:1444: vmxnet3_activate_device...
  11. [SOLVED] Release with Ceph 15.2.16?

    Hello! Last year while upgrading Ceph from Nautilus to Octopus we were bitten by two Ceph bugs: https://tracker.ceph.com/issues/51619 and https://tracker.ceph.com/issues/51682. While both bugs have been fixed, one is backported to 15.2.14, but the other is backported to 15.2.16. We have one...
  12. Bugfix in ZFS 2.1.5

    Hi Proxmox team, I came across an issue caused by ZFS that makes it impossible to run MySQL databases in Proxmox containers, and it has been fixed in 2.1.5 (look for #13329). I'm wondering what the release cycle looks like to get this zfs 2.1.5 on the repositories. In the meantime, what would...
  13. spurious kernel messages since upgrade to 7.2

    Hi, I upgraded our cluster to 7.2.4 (comming from last 7.1) lately, the /var/log/messages was filling up with kernel crash reports : May 19 17:00:05 pve01 kernel: [16498.218023] <TASK> May 19 17:00:05 pve01 kernel: [16498.266312] kthread+0x127/0x150 May 19 17:00:05 pve01 kernel...
  14. Zpool Gets Suspended and All Disks Become Unavailable

    Proxmox VE Version: 7.1-12 Server 1 Hardware: Intel i5 quad core 3rd gen, dual 120gb ssd in zfs raid1 boot and root disks 3, 2tb hdd in raidz1, 2 seagates and one HGST 4, 1tb hdd in raidz1, Inside a four disk ProBox usb3 enclosure Server 2 Hardware intel i5 dual core 3rd gen laptop cpu...
  15. GPU Passthrough - Windows 11 - Blinking Cursor

    Unfortunately, this is yet another gpu passthrough post but i have tried to do my due diligence and go through multiple tutorials but every time i setup a GPU passthrough windows VM, the monitor is just a black screen with a blinking cursor. If i type i can log in onto root and use as proxmox...
  16. Crash/System bleibt stehen

    Hi, ich habe in den Vergangenen Zeit immer wieder das Problem gehabt, dass mein System einfach stehen bleibt. Es reagiert nicht mehr über das Webinterface oder über SSH. Auch die VMs/CTs sind nicht zu erreichen. Wie kann ich eine Lösung für dieses Problem finden? Hier der Syslog für die...
  17. [SOLVED] Bug Problems On Startup Right After Install

    I have just installed Proĉmoĉ VE 7.1. On reboot I get an ACPI Bios Error (bug): Could not resolve sŭmbol ...... \_SB._OSC.CDĜ1 ...... Can someone help me resolve this bug? I am using an old computer ĝith an ASRock Motherboard, Intel Celeron J-series, 1999MHz.
  18. LXC showing hostnode CPU load, not container CPU load %

    After installing proxmox and create some LXC CT, I found all of the created vps is showing hostnode CPU load. Not container CPU load % like openvz does. How we can fix this problem?
  19. NFS share not correctly unmounted

    Hi together I tried to configure a new NFS share on my Proxmox Cluster. I made a mistake and deleted the working NFS share from the GUI. After the storage change I tried to remount the NFS share from the GUI with the same name. I keep getting this error: I searched the web for a workaround...
  20. [SOLVED] Snapshots of one LXC disappeared

    Mayday! Mayday! Mayday! Snapshots of one LXC disappeared, The others are OK, only this one.

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!