Recent content by marinbernard

  1. Hanging `ip` commands result in VM startup timeout

    This seems to be exactly the same issue as the one described on this thread. Enabling SR-IOV in the BIOS seems to help: I was able to start all the VMs and only got the soft lockup alert on startup for the first VM. IMHO this issue is probably caused by a bug in network drivers or the network...
  2. Hanging `ip` commands result in VM startup timeout

    Hi, I am using Proxmox VE 7.1 (up to date) on two brand new Atom C3758 motherboards with integrated Intel X553 GbE adapters. The servers were migrated from C2758 motherboards which were working fine until their replacement. Trying to start a KVM guest on those nodes results in a timeout error...
  3. Windows VMs freezing during reboots after patching

    Does the problem also happen with SeaBIOS, or only with the UEFI firmware ?
  4. Windows VMs freezing during reboots after patching

    Did you try replacing the EFI disk ? Another user reported that replacing the EFI disk fixed the issue.
  5. Proxmox VE 7 freebsd guest reboot/shutdown problem

    Hi, Adding an EFI disk to the VM fixed the issue, at least on my nodes. UEFI VMs used to boot without this disk, but it seems to be required now, probably because of improved support for secure boot.
  6. Bug to reboot VM OPNsense in UEFI

    Hi, Adding an EFI disk to the VM fixed the issue, at least on my nodes. UEFI VMs used to boot without this disk, but it seems to be required now, probably because of improved support for secure boot.
  7. [SOLVED] Ghost files in PVE cluster FS

    Well, I tried to remove the files again, and it worked. I still don't understand why. Thanks anyway!
  8. [SOLVED] Ghost files in PVE cluster FS

    Thanks. I'll use pvenode in the future. I made a typing mistake. The command I ran had the correct file name (in fact, I used autocompletion, which does see the ghost file, while rm does not). Any idea about how I can remove those files before I start again using pvenode ?
  9. [SOLVED] Ghost files in PVE cluster FS

    Hi, I'm running a freshly installed & up-to-date 3-node Proxmox VE 5.3 cluster. Everything was fine until I tried to deploy custom SSL certificates for the web UI. The process detailed in the documentation implies to add new files (pveproxy-ssl.pem & pveproxy-ssl.key) to the...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!