[SOLVED] vmid: invalid format - value does not look like a valid VM ID

onlineapps

Active Member
Jan 21, 2020
61
5
28
hi, i found bug in PVE version: 7.4-15

to reproduce bug need:
1. create backup job
2 in backup job configure "selection mode: all"
1688567690034.png
3. save backup job with "selection mode: all"
4. edit new created backup job
5. change option "selection mode: all" to "include selected VMs"
1688567865667.png
6. save backup job, when i try to save backup job, i receive error
1688568189928.png
problem is that i have unknown VMID 0 without name and status.
if i create backup job with "include selected VMs" i don't have this VMID, only in steps described upper
 

Attachments

  • 1688567579917.png
    1688567579917.png
    71 KB · Views: 1
  • 1688567933682.png
    1688567933682.png
    7 KB · Views: 1
Hello,

thanks for the report. Would you mind creating a bug report in our Bugzilla https://bugzilla.proxmox.com/ ?
It much easier for us too keep track of issues if they are filed there.

Thanks in advance!
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!