[SOLVED] live migration fails

felipe

Member
Oct 28, 2013
152
1
18
Jul 09 15:23:13 starting migration of VM 109 to node 'ceph2' (192.168.11.32)
Jul 09 15:23:13 copying disk images
Jul 09 15:23:15 starting VM 109 on remote node 'ceph2'
Jul 09 15:23:16 start failed: command '/usr/bin/kvm -id 109 -chardev 'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/109.qmp,server,nowait' -mon 'chardev=qmp,mode=control' -vnc unix:/var/run/qemu-server/109.vnc,x509,password -pidfile /var/run/qemu-server/109.pid -daemonize -name manager2 -smp '2,sockets=1,cores=2,maxcpus=2' -nodefaults -boot 'menu=on,strict=on,reboot-timeout=1000' -vga std -no-hpet -cpu 'kvm64,hv_spinlocks=0xffff,hv_relaxed,+lahf_lm,+x2apic,+sep' -m 1024 -k de -device 'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2' -device 'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1' -device 'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3' -iscsi 'initiator-name=iqn.1993-08.org.debian:01:2faf1d12cf87' -drive 'file=/mnt/pve/images/images/109/vm-109-disk-1.raw,if=none,id=drive-ide1,format=raw,aio=native,cache=none,detect-zeroes=on' -device 'ide-hd,bus=ide.0,unit=1,drive=drive-ide1,id=ide1,bootindex=100' -drive 'if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=native' -device 'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200' -netdev 'type=tap,id=net0,ifname=tap109i0,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown' -device 'e1000,mac=4E:8D:DD:D2:8E:4F,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300' -netdev 'type=tap,id=net1,ifname=tap109i1,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown' -device 'e1000,mac=0E:DF:E5:8F:9F:F4,netdev=net1,bus=pci.0,addr=0x13,id=net1,bootindex=301' -netdev 'type=tap,id=net2,ifname=tap109i2,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown' -device 'e1000,mac=42:8A:36:F6:20:DA,netdev=net2,bus=pci.0,addr=0x14,id=net2,bootindex=302' -rtc 'driftfix=slew,base=localtime' -machine 'type=pc-i440fx-2.1' -global 'kvm-pit.lost_tick_policy=discard' -incoming tcp:192.168.11.32:60000 -S' failed: exit code 1
Jul 09 15:23:16 ERROR: online migrate failure - command '/usr/bin/ssh -o 'BatchMode=yes' root@192.168.11.32 qm start 109 --stateuri tcp --skiplock --migratedfrom node1 --machine pc-i440fx-2.1' failed: exit code 255
Jul 09 15:23:16 aborting phase 2 - cleanup resources
Jul 09 15:23:16 migrate_cancel
Jul 09 15:23:17 ERROR: migration finished with problems (duration 00:00:04)
TASK ERROR: migration problems


any hints to debug. there is no dcrom attached. some migrations from the same machine to the other worked some minutes before.
 
Last edited:

felipe

Member
Oct 28, 2013
152
1
18
after the failure i saw that start and stop of the script did not work on the target server. it was a missing bridge.
just for the note:
dont look only at the migration task in the panel. the start / stop which also appears can tell you some more information :)
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!