Pve crashes because of BCM57416

SheridansNL

New Member
Jul 30, 2023
6
0
1
Hey everybody,
I have a problem and hope someone can help me solve it or point me in the right direction.
My setup: Mobo: Asrockrack X570D4U-2L2T/BCM
-- Bcm and bios updated to the latest drivers.
Cpu: AMD 4750G
Gpu: Nvidia GTX 1050Ti

I'm running pve8.0 After the host being up for some time I get the following error on my 10G broadcom Nics. (BCM57416)
After a reboot the Nics are down and not discovered by lspci or with ip link show.
If I disconnect the power from the host and after a few minutes reconnect and start the host the Nics are up again.
What do you think?

Error Message:
mb85t0jldyeb1.jpg


Ethtool output:
hwnur4pldyeb1.jpg


Thank you all for the help.

error message
ethtool output
 
Hey Moayad,

Bios: is the latest
The latest firmware version for the Nic that I could find is installed.

Could this error be related to overheating?
 
i have the same issue upgrade 7.2 - 8.1
Asrockrack X570D4U-2L2T/BCM
BCM57416 not working and overheating
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!