Proxmox shows very low resource usage on an LXC Container

Metteus

New Member
Sep 3, 2019
2
0
1
32
Hello,

My proxmox host version 6.0-6, shows incorrect RAM and CPU values (too low). This happens for ONE LXC container only.
The problem started after i pass through the quicksync/GPU to enable the hardware transcoding feature in plex.

Image 1.png

LXC config:
Code:
arch: amd64
cores: 4
features: mount=nfs;nfs;nfs;nfs;nfs;nfs;nfs
hostname: plexserver
memory: 4096
net0: name=eth0,bridge=vmbr0,gw=192.168.x.x,hwaddr=XX:XX:XX:XX:XX:XX,ip=192.168.X.X/24,tag=X,type=veth
onboot: 1
ostype: ubuntu
rootfs: local-lvm:vm-100-disk-0,size=15G
swap: 1024
lxc.cgroup.devices.allow: c 226:0 rwm
lxc.cgroup.devices.allow: c 226:128 rwm
lxc.cgroup.devices.allow: c 29:0 rwm
lxc.autodev: 1
lxc.hook.autodev: /var/lib/lxc/100/mount_hook
Content of /var/lib/lxc/100/mount_hook
Bash:
#!/bin/bash

mkdir -p ${LXC_ROOTFS_MOUNT}/dev/dri
mknod -m 666 ${LXC_ROOTFS_MOUNT}/dev/dri/card0 c 226 0
mknod -m 666 ${LXC_ROOTFS_MOUNT}/dev/dri/renderD128 c 226 128
mknod -m 666 ${LXC_ROOTFS_MOUNT}/dev/fb0 c 29 0
Proxmox Package versions:
Code:
proxmox-ve: 6.0-2 (running kernel: 5.0.21-1-pve)
pve-manager: 6.0-6 (running version: 6.0-6/c71f879f)
pve-kernel-5.0: 6.0-7
pve-kernel-helper: 6.0-7
pve-kernel-4.15: 5.4-6
pve-kernel-5.0.21-1-pve: 5.0.21-1
pve-kernel-5.0.18-1-pve: 5.0.18-3
pve-kernel-5.0.15-1-pve: 5.0.15-1
pve-kernel-4.15.18-18-pve: 4.15.18-44
ceph-fuse: 12.2.11+dfsg1-2.1
corosync: 3.0.2-pve2
criu: 3.11-3
glusterfs-client: 5.5-3
libjs-extjs: 6.0.1-10
libknet1: 1.11-pve1
libpve-access-control: 6.0-2
libpve-apiclient-perl: 3.0-2
libpve-common-perl: 6.0-4
libpve-guest-common-perl: 3.0-1
libpve-http-server-perl: 3.0-2
libpve-storage-perl: 6.0-7
libqb0: 1.0.5-1
lvm2: 2.03.02-pve3
lxc-pve: 3.1.0-64
lxcfs: 3.0.3-pve60
novnc-pve: 1.0.0-60
proxmox-mini-journalreader: 1.1-1
proxmox-widget-toolkit: 2.0-7
pve-cluster: 6.0-5
pve-container: 3.0-5
pve-docs: 6.0-4
pve-edk2-firmware: 2.20190614-1
pve-firewall: 4.0-7
pve-firmware: 3.0-2
pve-ha-manager: 3.0-2
pve-i18n: 2.0-2
pve-qemu-kvm: 4.0.0-5
pve-xtermjs: 3.13.2-1
qemu-server: 6.0-7
smartmontools: 7.0-pve2
spiceterm: 3.1-1
vncterm: 1.6-1
zfsutils-linux: 0.8.1-pve2
Anyone knows if this is a know bug /problem or anything else ?
Thank you for your time!
 

Richard

Proxmox Staff Member
Staff member
Mar 6, 2015
745
26
48
Austria
Hello,

My proxmox host version 6.0-6, shows incorrect RAM and CPU values (too low). This happens for ONE LXC container only.
The problem started after i pass through the quicksync/GPU to enable the hardware transcoding feature in plex.

View attachment 11544
Is this contradictory to (h)top inside the container?
 

Metteus

New Member
Sep 3, 2019
2
0
1
32
Is this contradictory to (h)top inside the container?
Yes it was contradictory, but now the problem has gone. It shows correct values. I don’t remember what I did but I suppose an update and then a reboot.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!