proxmox node gone

MrTof

Member
Jun 12, 2019
2
0
21
55
i had 5 nodes pve cluster who was working but on one node i move the network cable on an another switch
then the cluster see only 4 nodes and expected 5
pvecm status
Quorum information
------------------
Date: Wed Jun 12 15:48:44 2019
Quorum provider: corosync_votequorum
Nodes: 4
Node ID: 0x00000003
Ring ID: 3/1028
Quorate: Yes

Votequorum information
----------------------
Expected votes: 5
Highest expected: 5
Total votes: 4
Quorum: 3
Flags: Quorate

Membership information
----------------------
Nodeid Votes Name
0x00000003 1 X.X.X.4 (local)
0x00000001 1 X.X.X.3
0x00000002 1 X.X.X.2
0x00000004 1 X.X.X.1

and on the node now is alone despite reboot
pvecm status
Quorum information
------------------
Date: Wed Jun 12 16:13:17 2019
Quorum provider: corosync_votequorum
Nodes: 1
Node ID: 0x00000005
Ring ID: 5/1036
Quorate: No

Votequorum information
----------------------
Expected votes: 5
Highest expected: 5
Total votes: 1
Quorum: 3 Activity blocked
Flags:

Membership information
----------------------
Nodeid Votes Name
0x00000005 1 X.X.X.5 (local)
How can i tell him to rejoin the initial cluster ?
 
Thanks,
you re right when i come back on the older switch
everything is allright there is a multicast problem between the netgear switch and the cisco.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!