Proxmox install not booting , please help

MZero

New Member
Aug 5, 2023
6
0
1
I have proxmox install ruining but due to some resources issue it crashed and never went up again , the issue is that the bootable ssd not showing at all or detected by the bios only another NVME which has LVM storage data only . the bios settings has no problem and detecting any other bootable media .

The stata controller showing the ssd just fine but seems bios not recognizing it even changed back and forth between legacy & uefi .

I followed the guide here but no luck i get multiple errors during mounting or going to rescue mode . only way to go debug but not able to complete due errors as shown attached

https://pve.proxmox.com/wiki/Recover_From_Grub_Failure


is there any possiblity to get it ruining agian , i would be thankful
 

Attachments

  • 1000029324-0.jpg
    1000029324-0.jpg
    591.5 KB · Views: 11
  • 1000029324-1.jpg
    1000029324-1.jpg
    606.7 KB · Views: 11
  • 1000029324-2.jpg
    1000029324-2.jpg
    629.6 KB · Views: 10
  • 1000029324-3.jpg
    1000029324-3.jpg
    523 KB · Views: 11
  • 1000029324-4.jpg
    1000029324-4.jpg
    628.4 KB · Views: 11
  • 1000029324-5.jpg
    1000029324-5.jpg
    718.8 KB · Views: 12
Looks like your disk or a cable connecting the disk is failing. I would try swapping the SATA cable and try another port on the motherboard. Another option would be to try and read the disk from a different computer.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!