Problem starting KVM guess - Getting failed error

joeleo

Member
Apr 24, 2009
41
0
6
Hi, i'm hoping someone can help me figure out this issue. I've done a fresh install of proxmox 3.4.1... Created a KVM guess which was created fine but when I try to start the kvm i get this error below. Note: able to create vz containers ok.

kvm: -drive file=/var/lib/vz/images/100/vm-100-disk-1.qcow2,if=none,id=drive-sata0,format=qcow2,aio=native,cache=none,detect-zeroes=on: file system may not support O_DIRECT
kvm: -drive file=/var/lib/vz/images/100/vm-100-disk-1.qcow2,if=none,id=drive-sata0,format=qcow2,aio=native,cache=none,detect-zeroes=on: could not open disk image /var/lib/vz/images/100/vm-100-disk-1.qcow2: Could not open '/var/lib/vz/images/100/vm-100-disk-1.qcow2': Invalid argument
TASK ERROR: start failed: command '/usr/bin/kvm -id 100 -chardev 'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/100.qmp,server,nowait' -mon 'chardev=qmp,mode=control' -vnc unix:/var/run/qemu-server/100.vnc,x509,password -pidfile /var/run/qemu-server/100.pid -daemonize -smbios 'type=1,uuid=7ea25fd0-063a-4a6c-b9fd-211226b8dd75' -name PFsense -smp '4,sockets=1,cores=4,maxcpus=4' -nodefaults -boot 'menu=on,strict=on,reboot-timeout=1000' -vga cirrus -cpu kvm64,+lahf_lm,+x2apic,+sep -m 1024 -k en-us -cpuunits 1000 -device 'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2' -device 'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1' -device 'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3' -iscsi 'initiator-name=iqn.1993-08.org.debian:01:4bb3a59f9b50' -drive 'file=/var/lib/vz/template/iso/pfSense-LiveCD-2.2-RELEASE-amd64.iso,if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=native' -device 'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200' -device 'ahci,id=ahci0,multifunction=on,bus=pci.0,addr=0x7' -drive 'file=/var/lib/vz/images/100/vm-100-disk-1.qcow2,if=none,id=drive-sata0,format=qcow2,aio=native,cache=none,detect-zeroes=on' -device 'ide-drive,bus=ahci0.0,drive=drive-sata0,id=sata0,bootindex=100' -netdev 'type=tap,id=net0,ifname=tap100i0,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown' -device 'e1000,mac=DE:D7:D4:99:51:BC,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300'' failed: exit code 1
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!