pfSense Help

tekcam

New Member
Aug 30, 2021
2
0
1
39
Hello to all.
I have tried many configurations of proxmox and pfsense but every time I try to virtualize after a few minutes or hours the gateway is lost with packetlost and alarm latency, only restarting the VM brings it back up.

here's what i did:
1 following guide and online Hardware Checksum Offloading.

2tested with all virtualization modes e1000 virtio with and without additional drivers for window. used and not used the multiqueue to 8.
3 changed network devices changed server.
I always get the same problem.

none of the 4 servers (2 ml360g6 1 dl380 g7 1 supermicro x8) can solve.
i also pulled up a backup hp ml360 g6 server to test with pfsense only. but nothing.


i can only do something if i install standalone pfsense without proxmox behind.

HELP
 

patch

Member
Aug 5, 2021
44
3
8
32
Hardware Checksum Offloading
Should be disabled

virtualization modes e1000 virtio
virtIO (paravirtualised) works fine for me
I assume you have created a bridge to connect your NIC to the virtual machines virtIO

How many physical NIC to you have? A separate one for Wan and Lan?
Are you using Vlans at the moment?

What version of pfsense and Proxmox are you using?
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!