PCIPassthrough auf Kubuntu funzt nicht :(

oefchen

New Member
Apr 5, 2022
9
1
3
Hallo Leute...ich verzweifel grad etwas und hoffe ihr habt Ideen.

Übersicht:
PM(pve-manager/7.3-4/d69b70d4) läuft im Cluster mit 3 nodes. der 3. soll für quorum sorgen und nebenbei Kodi direkt auf HDMI ausgeben.
Node 3 ist Beelink - 4 x Intel(R) Celeron(R) J4105 CPU @ 1.50GHz, Kernelversion=Linux 5.15.83-1-pve #1 SMP PVE 5.15.83-1
Also Kubuntu als VM angelegt,

VM hardware.png

Die GPU und Audio-Treiber erfolgreich ge-blacklistet (Kernel driver in use: vfio-pci) ,
QEMU agent aktiviert und in der VM installiert,
GPU und Audio in der .../302.conf eingetragen

Beim Start der VM dann das:
Code:
kvm: -device vfio-pci,host=0000:00:02.0,id=hostpci0,bus=ich9-pcie-port-1,addr=0x0: vfio 0000:00:02.0: error getting device from group 1: Invalid argument
Verify all devices in group 1 are bound to vfio-<bus> or pci-stub and not already in use
TASK ERROR: start failed: QEMU exited with code 1

Hat jemand ne Idee wo genau der Fehler vorm Bildschirm was falsch gemacht hat ? ;)
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!