Megaraid errors on boot disk in Dell RAID1

jimvman

Member
Oct 16, 2019
17
0
6
52
Hello again everybody,
I've been getting this error from one of my proxmox servers for quite some time with increasing error count. This is on the proxmox install partition which is sitting on Dell Perc RAID1. The Dell server does not show any errors on these disks via the iDrac interface. I swapped the disk with a new one and let it rebuild but I continue to get these errors. Is this some sort of misreporting on the latest Proxmox versions? I'm not sure what else to do other than wipe and rebuild proxmox on this server?

<clip>
The following warning/error was logged by the smartd daemon:

Device: /dev/bus/0 [megaraid_disk_00] [SAT], ATA error count increased from 24294 to 24380

Device info:
ST2000NX0423, S/N:W460QB96, WWN:5-000c50-0ab0abf66, FW:NB33, 2.00 TB

For details see host's SYSLOG.

You can also use the smartctl utility for further investigation.
The original message about this issue was sent at Fri Jun 9 22:11:06 2023 CDT
Another message will be sent in 24 hours if the problem persists.
 
Dell iDRAC reported disk0 failure just now so it does appear to have been accurate reporting by megaraid.
I'll replace the disk and see if it continues.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!