Link down Intel X520-DA2 network card

Jul 4, 2022
55
7
8
Poland
I have a very strange issue with Intel X520-DA2 10GBit network card installed in HP DL380 Gen8 server.

I know there was an issue with SFP+ modules so I used Intel's ones and connection was working fine under VMware.
I recently installed Proxmox VE on this host and after Proxmox starts network link goes down.

Before it fully boots it 's up. Any idea what may cause the problem?
I serached thru forums but couldn't find anything useful.
 
Please post

  • /etc/network/interfaces
  • lshw -c network -businfo
  • ethtool -m INTERFACENAME
  • ethtool INTERFACENAME
  • dmesg

Are you sure, cabling and network config is correct?
 
I have a very strange issue with Intel X520-DA2 10GBit network card installed in HP DL380 Gen8 server.

I know there was an issue with SFP+ modules so I used Intel's ones and connection was working fine under VMware.
I recently installed Proxmox VE on this host and after Proxmox starts network link goes down.

Before it fully boots it 's up. Any idea what may cause the problem?
I serached thru forums but couldn't find anything useful.
Hi,
Have you solved the problem? I would like to install an X520-DA2 card in my DL380p Gen8 like you ...
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!