ixgbe with proxmox and supermicro

Jul 18, 2016
22
0
21
France
gplexpert.com
Hello,

I get this error message after a reboot :
Code:
   3.811742] ixgbe: Intel(R) 10 Gigabit PCI Express Network Driver - version 5.1.0-k
[    3.811743] ixgbe: Copyright (c) 1999-2016 Intel Corporation.
[    5.168652] ixgbe 0000:03:00.0: Multiqueue Enabled: Rx Queue count = 16, Tx Queue count = 16 XDP Queue count = 0
[    5.239579] ixgbe 0000:03:00.0: MAC: 5, PHY: 7, PBA No: 020000-000
[    5.239581] ixgbe 0000:03:00.0: 0c:c4:7a:77:f9:fe
[    5.293853] ixgbe 0000:03:00.0: Intel(R) 10 Gigabit Network Connection
[    5.369386] ixgbe 0000:03:00.1: HW Init failed: -17
[    5.369747] ixgbe: probe of 0000:03:00.1 failed with error -17
[    7.825112] ixgbe 0000:03:00.0: registered PHC device on eth2
[   12.429523] ixgbe 0000:03:00.0: removed PHC on eth2
[   12.738755] ixgbe 0000:03:00.0: registered PHC device on eth2
[   13.014032] ixgbe 0000:03:00.0 eth2: changing MTU from 1500 to 9000

There are 2 network card (eth2 and eth3) only eth2 up but no traffic forward.

Some idea to resolve this or it is an hardware problem ?

Thanks
 

wolfgang

Proxmox Staff Member
Staff member
Oct 1, 2014
6,496
480
103
Hi,

this are vanilla intel nics or rebranded IBM/DELL/HP/... nics?
If they are rebranded pleas check if your distributor has a firmware update.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!