Having issues getting my onboard network card to be seen/used

Riffy

New Member
Jan 7, 2023
16
1
3
So I am using an EVGA x570 ftw wifi board with an Intel I211-AT. Currently I have a network card in a pci slot that I am using cause I have never been able to get the onboard network card to work since the first time I loaded proxmox. Under network right now I have three devices, eno1 (onboard card, listed as active:no) enp5s0f0 (pci card plug one, listed as active:yes) and enp5s0f1 (pci card plug two, listed as active:no). The onboard network card is plugged into a good cable that I also tested just to rule it out and it is on in the bios so I am not sure what the issue is. Could it be a driver issue, never had one in proxmox before. But anyways yeah I would welcome any help in this, please. This has vexed me for awhile now and my only choice is a RMA if I have in fact killed the onboard card which you all know how much of a PITA it is to pull a system apart.

My issue is I seem to be unable to do anything with eno1, all commends to even interact with it come back as failed cause it's see or talk to the device. Also since it is eno1 and not eno0 for all I know it maybe the wifi onboard and not even the onboard wired network card since I can't poll it for any information.
 

Attachments

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    32.4 KB · Views: 8
  • Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    29.2 KB · Views: 7

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!