GUI on 3 Node-Cluster greyed out

bwg

Member
Jul 23, 2016
4
0
21
64
I have a cluster with 3 Nodes running. Version on all nodes is 6.2-12.
This cluster has been running all year without any problems and today suddenly the GUI is not working anymore.
- the names für the VMS & LXCs are not displayed, just their ID, all marked with '?'
- all storages are greyed out and marked with '?'
- The summay page for the cluster displays no information.
- all VMs & LXCs are running
- consoles are working
- contents of storages are displayed
- all Performance displays (CPU, Network etc.) are empty

I have tried the following:
- rebooted alle 3 machines => noch change
- executed on all machines
systemctl restart pvedaemon
systemctl restart pveproxy
systemctl restart pvestatd
=> for a few minutes, VM/LXC Info is beeing displayed, then all goes grey again. Storages remain grey.

I have searched for help, but cannot find a solution.

I need help quite urgent, any advise is very welcome.:)
 

bwg

Member
Jul 23, 2016
4
0
21
64
Hi,
yesterday I installed 2 additional disks in on server and started to build a software Raid 1. That is the only change,
In the Syslog I find appr. every minute
Oct 16 16:40:01 pve111 systemd[1]: pvesr.service: Succeeded.
Oct 16 16:40:01 pve111 systemd[1]: Started Proxmox VE replication runner.
Oct 16 16:41:00 pve111 systemd[1]: Starting Proxmox VE replication runner...
Oct 16 16:41:01 pve111 systemd[1]: pvesr.service: Succeeded.
Oct 16 16:41:01 pve111 systemd[1]: Started Proxmox VE replication runner.
Oct 16 16:42:00 pve111 systemd[1]: Starting Proxmox VE replication runner...
Oct 16 16:42:01 pve111 systemd[1]: pvesr.service: Succeeded.

and sometimes
Oct 16 16:42:01 pve111 systemd[1]: Started Proxmox VE replication runner.
Oct 16 16:42:18 pve111 pmxcfs[25198]: [status] notice: received log
Oct 16 16:42:48 pve111 pveproxy[30276]: proxy detected vanished client connection
Oct 16 16:42:48 pve111 pveproxy[13711]: proxy detected vanished client connection
Oct 16 16:43:00 pve111 systemd[1]: Starting Proxmox VE replication runner...
Oct 16 16:43:01 pve111 systemd[1]: pvesr.service: Succeeded.
 

bwg

Member
Jul 23, 2016
4
0
21
64
now contents of storages are not displayed anymore, instead I get a "communication failure(0) in the GUI
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!