GPU for VM instance, In "lspci" option it shows NVIDIA driver, but not able to get in "lsmod" after installing the driver

Aug 16, 2023
24
1
3
Dear All,
Thanks for the support, we were able to do the proxmox setup with GPU. Now we are trying to do the VM setup for Ubuntu to make use of the GPU , in the host we have the IOMMU group for NVIDIA card , plus in the /proc/cmdline it shows
host-proc-cmdline.png
In the supermicro host "lspci -v | grep NVIDA" shows
HostSuperMicro-NVIDA-lspci.png


Now when coming to the VM which we created for Ubuntu the hardware for the VM instances is given below
Ubuntu-GPU-test-hardware.png

The PCI device settings is given below

PCI-Device.png
and from the VM created when give the lspci , we get the below results

VM-lspci.png

for the vm instance /proc/cmdline
vm-cmdline.png

We have tried on the guest VM , installing nvidia drives , but when we check we are not finding GPU active , wondeiring it showns in lspci , then why not the OS takes it
Guidance requested
thanks
Joseph John
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!