Failed to craete EFI Boot variable entry: Invalid argument

kofl007

New Member
Jul 20, 2023
5
1
3
Hi,

trying to install VE 8.0 on a QNAP TS-251+ : 2 x 4 TB disks ZFS Raid-1 via USB stick UEFI boot

At the end on installing the boot loader it errors out with:

Failed to craete EFI Boot variable entry: Invalid argument
bootloader setup errors:
unable to init ESP and install proxmox-boot loader on /dev/sda2

Thanks
 

Attachments

  • PXL_20230813_200938090-scaled.jpg
    PXL_20230813_200938090-scaled.jpg
    400.5 KB · Views: 9
Seems an issue with the BIOS, QNAP tags TS-251+ as legacy and not UEFI, although the BIOS show UEFI-Boot.

Based on testing, ZFS-RAID-1 on root also supports on legacy boot the boot loader on both devices? Though its only available with UEFI?

Thanks
 
at the end it was with high probability to boot from the Proxmox USB stick not in UEFI mode (Boot option #3)
 

Attachments

  • 1 (1).jpg
    1 (1).jpg
    140.1 KB · Views: 11
  • 1 (2).jpg
    1 (2).jpg
    116.9 KB · Views: 11
  • 1 (3).jpg
    1 (3).jpg
    130.8 KB · Views: 11
  • 1 (4).jpg
    1 (4).jpg
    120.6 KB · Views: 10

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!