failed: command '/usr/bin/kvm -id 102 -name HrmTServer

mehmethanifi

Member
Dec 15, 2016
44
0
11
33
Hi,

VM-102 suddenly shut down and failed to start.
Constantly following error appeared.
Why do you think it's closed?
I could not understand why the device suddenly shut down.

Code:
vm: cannot set up guest memory 'pc.ram': Cannot allocate memory
TASK ERROR: start failed: command '/usr/bin/kvm -id 102 -name HrmTServer -chardev 'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/102.qmp,server,nowait' -mon 'chardev=qmp,mode=control' -chardev 'socket,id=qmp-event,path=/var/run/qmeventd.sock,reconnect=5' -mon 'chardev=qmp-event,mode=control' -pidfile /var/run/qemu-server/102.pid -daemonize -smbios 'type=1,uuid=faa04207-9334-45f2-85d3-73271edb451e' -smp '20,sockets=2,cores=10,maxcpus=20' -nodefaults -boot 'menu=on,strict=on,reboot-timeout=1000,splash=/usr/share/qemu-server/bootsplash.jpg' -vnc unix:/var/run/qemu-server/102.vnc,x509,password -no-hpet -cpu 'kvm64,+lahf_lm,+sep,+kvm_pv_unhalt,+kvm_pv_eoi,hv_spinlocks=0x1fff,hv_vapic,hv_time,hv_reset,hv_vpindex,hv_runtime,hv_relaxed,hv_synic,hv_stimer,enforce' -m 30720 -device 'pci-bridge,id=pci.2,chassis_nr=2,bus=pci.0,addr=0x1f' -device 'pci-bridge,id=pci.1,chassis_nr=1,bus=pci.0,addr=0x1e' -device 'vmgenid,guid=e5c823b5-4104-4090-88c5-fa738b14b423' -device 'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2' -device 'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1' -device 'VGA,id=vga,bus=pci.0,addr=0x2' -chardev 'socket,path=/var/run/qemu-server/102.qga,server,nowait,id=qga0' -device 'virtio-serial,id=qga0,bus=pci.0,addr=0x8' -device 'virtserialport,chardev=qga0,name=org.qemu.guest_agent.0' -device 'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3' -iscsi 'initiator-name=iqn.1993-08.org.debian:01:c13ee3e947ae' -drive 'if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=threads' -device 'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200' -drive 'file=/dev/local-lvm2/vm-102-disk-0,if=none,id=drive-virtio0,cache=writeback,format=raw,aio=threads,detect-zeroes=on' -device 'virtio-blk-pci,drive=drive-virtio0,id=virtio0,bus=pci.0,addr=0xa,bootindex=100' -netdev 'type=tap,id=net0,ifname=tap102i0,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown,vhost=on' -device 'virtio-net-pci,mac=36:5B:69:05:67:36,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300' -netdev 'type=tap,id=net1,ifname=tap102i1,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown,vhost=on' -device 'virtio-net-pci,mac=7E:74:91:64:2F:92,netdev=net1,bus=pci.0,addr=0x13,id=net1,bootindex=301' -rtc 'driftfix=slew,base=localtime' -machine 'type=pc' -global 'kvm-pit.lost_tick_policy=discard'' failed: exit code 1
Hardware picture
 

Attachments

Last edited:

mira

Proxmox Staff Member
Staff member
Aug 1, 2018
390
30
28
Looks like you don't have enough RAM available for the VM to start.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!