boot

  1. with multiple PCI devices the .conf file gets "rewritten" and the VM no longer boots

    While struggeling with PCI passthrouhg (it does work, eventually) i found something peculiar. Sometimes the VM would not boot because the PCI.id for a device was alread in use. This was because the pci-id for the vga and the audio were written as the same. So instead of 0000:17:0.0 and...
  2. Unable to mount thin-provisioned LVM volume?

    Hi, I have six Proxmox hypervisors (various licenses) running 5.4 which I began upgrading this week (to 6.2-4). I'm on the second machine today and running into the same problem that I had on my first upgrade. There is an LVM volume defined from the 5.4 Proxmox install which is tagged with...
  3. Hang on boot after hard reset on 6.1 and Zpool hangs on import

    Hi everyone, Proxmox and all it's VMs froze earlier today with no way to interact with the system (web interface said that a connection could not be established) so it was hard reset. There are no discernible error messages and it just stops at the end of the following (with a blinking...
  4. Using dd to clone a Proxmox main/boot disk

    I want to move Proxmox Virtual Environment 5.4-13 from a hard disk to a slightly larger SSD. I tried booting into a live cd and using dd to copy the entire disk / block device to the other disk. dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=64M This seems to work okay. All the partitions enumerate correctly...
  5. [SOLVED] ProxMox does not boot

    Hey, ProxMox ver: 6.0 Debian: 10.3 I have installed Proxmox on my server with Debian 10. I got no errors and after the reboot it did not boot into Proxmox kernel, but it booted in debian. Does anyone know a solution to that? grettings 0utplay SOLUTION: Reset the server and reinstall debian...
  6. Debian 9 don't load services at boot - proxmox 5

    HI i have a strange problem, the boot worked like a charm since several month and now when I reboot the server don't load the service like apache2, cron, mysql etc... I need to enable them by hands. Could you please give me some info how I can find the problem Thanks a lot in advance! ps: if...
  7. No boot entry for a compiled kernel with modified EXTRAVERSION

    I just build a kernel with a few patches and modified EXTRAVERSION(5.3.13-1-navipve). However, I'm unable to add a boot entry for this kernel I also tried to add It manually with: pve-efiboot-tool kernel add 5.3.13-1-navipve It tells me to do a refresh and even then the kernel is not listed. Any...
  8. PVE Fails to load past 'Loading initial ramdisk...'

    Hi all, Recently my home PVE server has been unable to boot properly, hanging at 'Loading initial ramdisk...'. I've done some searches and followed what information I've been able to find, but as a rather inexperienced linux user, I'm at an impasse. It's been about a year since I set this...
  9. [SOLVED] Failure to load disk at boot (FreeBSD)

    I am trying to boot a compilation environment that we have and which was behaving quite well until we reached this problem… It simply refuses to boot ! The disk is located on an NFS v.4 mount (as all our disks). We have had no particular problem until this failure…...
  10. ZFS attach on boot-drive - Is there a right way?

    Hello everybody! I had an strange situation this weekend and was wondering if there would be a "right" way to to what I did. I have an server with only one SSD as boot drive, which was installed with ZFS by the proxmox installer. This was arround 6 months ago. This weekend, I added an second...
  11. [SOLVED] Proxmox unexpected behavior after installation

    Hello, I reinstalled proxmox recently(because I wanted to change from raidz-2 to raid10) - previously I was using all 5 disks, but with raid10 obviously I had to use 4, so I did(but 5th drive was still connected all the time) During installation I checked "--do not use--" on 5th drive, but after...
  12. Boot & VM data on same zpool or seperate?

    Hello, I'm wondering what the proxmox teams recommendations are for ZFS. I see proxmox now support UEFI boot and supposedly rpool supports all ZFS feature flags in this configuration. During installation of Proxmox the "rpool" is generated. The ROOT is there for booting. And rpool/data is...
  13. [SOLVED] Proxmox startet nicht mehr nach Kernelupdate (grub prompt)

    Wir haben Proxmox mit ZFS für die Systemplatte aufgesetzt, hat bis jetzt auch reibungslos funktioniert, auch Neustarts. Nach dem letzten Kernelupdate hat der Node automatisch einen Neustart gemacht und landet jetzt immer nur noch im GRUB prompt. Versuche, den Resuce mode zu starten, scheitern...
  14. Changing selected kernel for boot (systemd-boot) on headless PVE Host?

    Hi There, I currently have a 2-node PVE 6 cluster (and 3rd node QDevice), with the 2 nodes operating headless with PVE installed as ZFS on EFI (systemd-boot). If I want to test the new PVE Linux 5.3 kernel on one of the nodes, I understand that I just need to do: apt update && apt install...
  15. Unable to install Proxmox: Garbled text after Starting Proxmox installation

    I'm trying to install Proxmox on a new build PC via bootable USB and as soon as it hits "Starting Proxmox installation" the text garbles and becomes unreadable. Things I've tried so far: Ctrl + Alt + F(N) to switch to a different X window, all the same garbled mess. Booting with debug options...
  16. [SOLVED] Kernel parameters not loaded during boot from /etc/sysctl.d/*.conf

    Hi, I was getting this error in syslog: nf_conntrack: nf_conntrack: table full, dropping packet To solve this issue I found this: CONNTRACK_MAX = RAMSIZE (in bytes) / 16384 / (ARCH / 32) Having Mellanox NIC installed on my server I followed the recommendation to improve performance. This...
  17. Hick-up with Proxmox

    I have a system setup been working awesome for about a year now, yesterday I performed a shutdown correctly to install a power strip, when I turned it back on, the system went through all it's checks but would die when it came time to boot proxmox, I checked the server out, all checks said it...
  18. Cannot boot PVE 6 on a IBM server

    Hi, I installed PVE 6 with ZFS on two SSD drives on an IBM x3650 M3 server with a H200 SAS controller cross-flashed to IT mode. The installation process ended correctly but after the reboot the server does not boot, nor in UEFI mode nor in legacy mode. If the USB drive is plugged into the server...
  19. PXE rom (not iPXE) how to?

    I need that VMs boot over network with UNDI PXE boot rom, not iPXE. How do I make this trik ?
  20. Converted/migrated Servers does not reboot

    Hello! We have a three node cluster, the storage for the vms is ceph. I have migrated lot of physical server to pve with clonezilla, i have also converted round about 15 vmware vms to pve. In the past without issues. Now we had the problem (the third problem/server after a while) - an ubuntu...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!