active-backup

  1. VM connectivity lost after bond failover

    Hi there, I am seeing a loss of connectivity after bond failover of an active-backup bond to two switches. My setup is as follows: +-------+ +-------+ |switch1|----(inter switch lacp trunk)---|switch2|----client +-------+ +-------+...
  2. Unable to bond FC interfaces

    I have two 25G fibre interfaces on each server. I want to bond these in active-backup mode. They are connected to different physical switches. There are additional 10G interfaces for users to access VMs and ProxMox itself so these are not part of the usage for the 25G interfaces. I plan to...
  3. [SOLVED] possible bug proxmox 7, active-backup bond with VLAN aware bridge causes no internet

    ------------ UPDATE: ------------ On the working 6.4 server, i used https://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_6.x_to_7.0 to update to 7.0-9 and networking stopped working. this seems like a bug ---------------- ORIGINAL: ---------------- hey all, I did a fresh install of proxmox 7 on a...
  4. When rebooting machine often network won't work but sometimes it does

    Hey people, I noticed recently that my network sometimes doesn't work when I reboot my machine I run it headless with GPU passthrough but I can see when my GPU VM boots up onto a screen (Windows 10) I can see that the network is just not working and therefor it's not showing the Proxmox GUI...
  5. Waschbüsch

    [SOLVED] openvswitch active-backup bond

    Hi there, I just noticed that the shipped version of openvswitch (2.12.x on Proxmox VE 6.3) does not yet support specifying a primary member for an active-backup bond. Unfortunately, this means that there is no clearly defined state. Newer versions (since 2.14.x, I believe) do have that...
  6. Hilfe zu open vSwitch (OVS) - Bonding

    Hallo Zusammen Ich benötige eure Hilfe zu open vSwitch (OVS) - Bonding. Ausgangslage: Ich habe zwei verschiedene pysische (manage'bare) Switches (10 Gbit's & 1 Gbit's) und möchte eine primäre Anbindung über 10 Gbit's realisieren und als Fallback min. 1 Gbit-Verbindung auf den zweiten Switch...
  7. Bonding problems (bonded bridge active-backup)

    I've configured my server with a bonded and bridged connection and seem to have gotten in a little over my head. Our networking group's switch configuration may also be involved. I have kernel logs going back to July 16th and since August 14th I keep periodically getting the following error...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!