Recent content by alasdairc

  1. High Bandwidth (Download) Causes VM to Lockup

    Hi there, I'm having an issue on my hosts (2) wherein whenever I download large files/ISO's or run Speedtests etc and it consumes most of the available bandwidth for my ISP downlink (1Gbps), it seems to tank the Windows VM I am using at the time to download. I am connecting to the Windows VM's...
  2. [SOLVED] SSH 'refused connect' | PVE

    WHAT!!! /etc/hosts.deny had deny all for SSHD! I have absolutely no idea where that came from, I definitely didn't do it! I am now able to SSH onto the box... definitely confused though! Thank you so much for your time and intellect, I really appreciate it :D
  3. [SOLVED] SSH 'refused connect' | PVE

    Hey there, Nothing in /etc/ssh/sshd_config.d/ I have restarted the service and done: systemctl restart sshd ; journalctl -xe - there are no errors, all green, and the service starts up fine This is a standalone node Thank you
  4. [SOLVED] SSH 'refused connect' | PVE

    Hey, Apologies about the delay, I had to schedule downtime for the host to be rebooted I have patched the host and given it a reboot - unfortunately still having the same issue Thank you for your time on this
  5. [SOLVED] SSH 'refused connect' | PVE

    The listenaddress is correct, I've also tried with commenting that out The host has been up for 60+ days so I will definitely give that a shot Thank you
  6. [SOLVED] SSH 'refused connect' | PVE

    Hi there, Thanks for your response Yes I have tried restarting SSHD and also stopping and starting My SSHD config: # $OpenBSD: sshd_config,v 1.103 2018/04/09 20:41:22 tj Exp $ # This is the sshd server system-wide configuration file. See # sshd_config(5) for more information. # This...
  7. [SOLVED] SSH 'refused connect' | PVE

    Hi there, I may have broken SSH on my PVE host by doing `systemctl stop sshd` a while back in the shell and not the web GUI - ever since, I've not been able to connect to the host over SSH. It's showing as running, and even accepts incoming SSH connections, however all connection attempts are...
  8. RAW disks -> qcow2 | LVM disks

    Hi there, I have just finished setting up my second homelab host and come to the horrible realisation that my 2 x 2TB and 4TB disks are all LVM and have running VM's on. I tried to take a snapshot, only to realise that I cannot make a snapshot due to it being LVM on the disks. I would like to...
  9. Proxmox Backups | Resource Usage

    Hi all, Just a quick one, I was just wondering how are resources allocated for backups? Is the whole host putting resources and throughput into running backup jobs or are the resources assigned to the VM backup only used? I just ask because I can see the host overall putting no effort in at...
  10. No Networking After Proxmox 7 Upgrade - OVH

    Hi all, I followed the guide on upgrading from Proxmox 6 to 7: https://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_6.x_to_7.0 The host I have done it on is a test server before I roll the update out to production servers and after running the upgrade I have no networking. I have seen a number of users...
  11. Postfix unknown connections

    Interesting point, thank you - so essentially, I have a fully-fledged SMTP server sending to another fully-fledged SMTP server, I see that doesn't make sense https://askubuntu.com/questions/1331555/which-option-internet-site-internet-with-smarthost-satellite-system-sh
  12. Postfix unknown connections

    It's just "noise", it's nothing to worry about after doing some investigation. My security is strong enough to not allow spam/spam forwarding, un-authed users... Be nicer
  13. Postfix unknown connections

    That's not very helpful I don't see what the problem is the problem is considering it's not an open relay, it's STARTTLS and Auth'ed, would be helpful if you could explain what the log actually means instead of talking down on me
  14. Postfix unknown connections

    Hi all, Having a few possibly concerning logs on my host, I appear to be getting some random connections made to Postfix. I currently have it set up to "Internet" as I have an SMTP server elsewhere Jul 30 17:10:27 prmx0 postfix/smtpd[4336]: connect from unknown[103.155.83.201] Jul 30 17:10:28...
  15. Hostname Change - PVECluster not starting - Corrupt DB?

    I've isolated this down to a config.db issue. I renamed config.db to config.db.bak to test, it generated a new config and was able to access the web GUI. Just going to rebuild and start again I think. Please sort this out, it's too much hassle to change a hostname when other hypervisors...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!