TASK ERROR: no such logical volume pve/vm-105-disk-1

RobertusIT

Member
Jul 13, 2021
44
0
6
36
Hi,

I'm desperate.

I had proxmox 7.1 and I reinstall on the host the new version from zero.

Now there are an LXC container and VM that doesn't works.

105 VM says: TASK ERROR: no such logical volume pve/vm-105-disk-1

LXC Container says:
Code:
run_buffer: 321 Script exited with status 127
lxc_setup: 4403 Failed to run autodev hooks
do_start: 1275 Failed to setup container "102"
sync_wait: 34 An error occurred in another process (expected sequence number 4)
__lxc_start: 2074 Failed to spawn container "102"
TASK ERROR: startup for container '102' failed

Please can you help me ?

I can't lost this LXC and VM. I made a backup for that.

Thanks in advance.
 

dcsapak

Proxmox Staff Member
Staff member
Feb 1, 2016
8,286
1,051
164
34
Vienna
what does the command
Code:
lvs
show?
what is the qemu/ct config ('pct config ID' or 'qm config ID')
 

RobertusIT

Member
Jul 13, 2021
44
0
6
36
what does the command
Code:
lvs
show?
what is the qemu/ct config ('pct config ID' or 'qm config ID')
root@NUCi3:~# lvs
LV VG Attr LSize Pool Origin Data% Meta% Move Log Cpy%Sync Convert
data pve twi-aotz-- 179.71g 44.80 2.23
root pve -wi-ao---- 25.00g
swap pve -wi-ao---- 8.00g
vm-100-disk-0 pve Vwi-aotz-- 4.00m data 0.00
vm-100-disk-1 pve Vwi-aotz-- 32.00g data 36.92
vm-102-disk-0 pve Vwi-aotz-- 70.00g data 47.92
vm-103-disk-0 pve Vwi-aotz-- 4.00m data 3.12
vm-103-disk-1 pve Vwi-aotz-- 5.00g data 36.65
vm-104-disk-0 pve Vwi-aotz-- 4.00m data 3.12
vm-104-disk-1 pve Vwi-aotz-- 5.00g data 48.75
vm-105-disk-0 pve Vwi-aotz-- 20.00g data 78.72
vm-107-disk-0 pve Vwi-aotz-- 25.00g data 38.79
vm-110-disk-0 pve Vwi-aotz-- 15.00g data 36.31

I solved in this way for 2 vm that doesn't come up:

For Plex LXC i migrate from USB storage, to local-lvm

For a VM, I i deleted in Hardware, EFI DISK, and now works

Is normal ?


Anyway I have another issue, so i need to open a new Thread.
 

RobertusIT

Member
Jul 13, 2021
44
0
6
36
no somehow the vm disks got lost... did you remove them manually?
For LXC container, i just migrate from USB to local-lvm

About VM i just delete in Hardware, EFI DISK, and now works.

But i lost a day to try and understand that, is also a strange workaround, and i don't know why and how works again.

I hope that in the future, there isn't an issue like that, because in this case, i'll needed to find a way, to restore host from remote, because not all the time, i can have access in local.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!