[SOLVED] ubuntu 12.04 KVM Error during boot - never finishing boot from console

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by rwron, Mar 8, 2014.

  1. rwron

    rwron New Member

    Joined:
    Mar 7, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have been fighting for days with some very strange random errors and failed VM's.

    One of them was that when booting in console randomly in the boot process it would hang - i assumed it was because it didnt work and have tested everything from CPU types, kernels, ISCSI connections etc. etc.

    After many tests and attempts to get things to boot i booted up in recovery mode and then did a fsck and continued on to normal boot - and it went to login and came out with "initctl: event failed" so i backtraced it to beeing related to modes/vga sets that conflicts with the console.

    The solution is to go to the bootmenu and adding nomodeset fixes the issue and the console works 100% again.

    I found the solution in this link:

    http://serverfault.com/questions/561286/why-is-my-machine-not-showing-anything-when-booting
     
  2. Equand

    Equand New Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Hi, just change the -vga parameter to std instead of cirrus
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice