Trying to modify the headers - regex error?

Discussion in 'Mail Gateway: Installation and configuration' started by Nhoague, Jan 11, 2018.

  1. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Im just trying to add the SPAM level to the header and I am getting these errors. What does this mean? What patten is expected?

    This is on PMG 5 beta. Also note that I can't even go back to the original setting "SPAM: __SUBJECT__" without it giving me these errors also.

    Thanks
     

    Attached Files:

  2. tom

    tom Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    12,865
    Likes Received:
    312
  3. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Bug posted. Thanks!
     
  4. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Could this be a bug also? The negative report of spam >= 10?
     

    Attached Files:

  5. tom

    tom Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    12,865
    Likes Received:
    312
    do you run latest version? please check and post the output of:

    > pmgversion -v
     
  6. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    root@pmg01:~# pmgversion -v
    proxmox-mailgateway: 5.0-4 (API: 5.0-43/51c9b72f, running kernel: 4.13.13-1-pve)
    pmg-api: 5.0-43
    pmg-gui: 1.0-20
    proxmox-spamassassin: 3.4.1-53
    proxmox-widget-toolkit: 1.0-9
    pve-kernel-4.13.13-1-pve: 4.13.13-31
    libpve-http-server-perl: 2.0-8
    lvm2: 2.02.168-2
    pve-firmware: 2.0-3
    libpve-common-perl: 5.0-23
    pmg-docs: 5.0-6
    pve-xtermjs: 1.0-2
    libarchive-perl: 3.2.1-1
    libxdgmime-perl: 0.01-3
    zfsutils-linux: 0.7.3-pve1~bpo9
    libpve-apiclient-perl: 2.0-2
    root@pmg01:~#
     
  7. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    I found another situation where the regex is causing input errors. Under the "what" action group, create a new group called "Keyword" and then choose Match Field. I want to put a two word keyword in the Match Field Value box. It won't let me. Thanks!
     
  8. tom

    tom Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    12,865
    Likes Received:
    312
    In order to get latest updates, you need to add the pmgtest repository to your sources.list.

    # deb http://download.proxmox.com/debian/pmg stretch pmgtest

    after this, you just have to run:

    > apt-get update
    > apt-get dist-upgrade
     
  9. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    I am getting these results ...

    Reading package lists... Done
    W: The repository 'https://enterprise.proxmox.com/debian/pmg stretch Release' does not have a Release file.
    N: Data from such a repository can't be authenticated and is therefore potentially dangerous to use.
    N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details.
    E: Failed to fetch https://enterprise.proxmox.com/debian/pmg/dists/stretch/pmg-enterprise/binary-amd64/Packages 401 Unauthorized
    E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
    root@pmg01:~#

    EDIT: Oh but not the GUI has a different list of updates available. Perhaps that's what it needed.
    EDIT: Nevermind ... same versions. So it still isn't pulling the pmgtest repo
     
  10. tom

    tom Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    12,865
    Likes Received:
    312
  11. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    I must be doing something wrong; I copy and paste this, but I still get the same results. Also, the link you sent is for proxmox-ve? Or do they share the same packages?
     
  12. tom

    tom Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    12,865
    Likes Received:
    312
    You had two issues.

    1. you try to update from the pmg enterprise repo - as you have no key this will not work. (just uncomment the enterprise repo as long as you run the beta/testing).
    2. it looks you have a gpg key issue, so I sent you the link to install this - and yes, its the same keys for Proxmox VE and for the Proxmox Mail Gateway
     
  13. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Ok so I did all that, and heres a screenshot of my CLI. All look good? Now when I reboot the server it doesn't show 5.0-6?

    Thank you very much for your attention as well!
     

    Attached Files:

  14. Nhoague

    Nhoague Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Update: The upgrade to 5.0-55 went successful, and now I can modify the headers as expected!

    Re: the negative spam count; that was because I had the incoming / external ports backwards. When I enabled 25 as the inbound it started reporting correctly.

    All seems better, now tweaking it to be powerful!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice