Setting up QNAP 431P for iSCSI and LVM

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by damon1, Apr 18, 2019.

  1. damon1

    damon1 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    [SOLVED]

    my first post so sorry if I am asking something obvious.

    I have set up a iSCSI drive on a QNAP 431P which I can use as a 1000GB drive directly on one VM.

    What I would like to do is put LVM on the drive so I can them put several VM;s on to it (thick)

    When I try to add LVM it finds the iSCSI drive and the LUN but when I hit create I get this error

    upload_2019-4-18_14-54-29.png

    I have no idea what it means and have tried everything I can find on the WEB.

    My knowledge of Linux is very very limited but if someone can explain what I am doing wrong it would be greatly appreciated.

    thanks
    Damon
     
    #1 damon1, Apr 18, 2019
    Last edited: Apr 19, 2019
  2. wolfgang

    wolfgang Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    4,763
    Likes Received:
    315
    Hi,

    do you use multipath?
    What you get if you try this command on the shell.
    pvcreate -v /dev/disk/by-id/scsi-36e843b65e844f75d2907d41d1d98b2d2
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. damon1

    damon1 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hi Wolfgang,

    thanks for the fast reply, in short I dont know what multi path is but I will google it now and get back to you ASAP.
    As for the CMD here are the results, I check the scsi code about 10 times and I think it is correct

    upload_2019-4-18_16-24-47.png
     
  4. wolfgang

    wolfgang Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    4,763
    Likes Received:
    315
    What you get

    iscsiadm -m session
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. damon1

    damon1 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    upload_2019-4-18_16-55-19.png

    there are 2 QNAPS on the network but I am testing with the 431p
    192.168.0.50
    192.168.0.51

    thanks
     
  6. wolfgang

    wolfgang Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    4,763
    Likes Received:
    315
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    damon1 likes this.
  7. damon1

    damon1 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    thanks - will do
     
  8. damon1

    damon1 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hi Wolfgang,

    many thanks - didn't have to read far

    # apt-get update
    # apt-get install multipath-tools

    no reboot needed - attached the LVM to the iSCSI was easy.

    you DA MAN

    thanks
    Damon
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice